Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ямбол изпусна Левски Лукойл у дома в НБЛ

Спорт

Ямбол изпусна Левски Лукойл у дома в НБЛ

Ямбол изпусна Левски Лукойл у дома в НБЛ - Tribune.bg
Снимка:

Черно море Тича с безапелационна победа в Правец, Балкан също записа успех

Левски Лукойл измъкна втори тежък мач, след като падаше с 15 точки, но победи Ямбол в драма в зала "Диана" със 78:75.

Божидар Аврамов се превърна отново в жокер за "шампионите", след като вкара тройка 5 секунди преди края и спаси тима си от нов мач с продължение. Националът завърши с 9 точки, 6 борби и 3 асистенции. Най-много за победата вкара Патрик Рембърт - 20. Христо Захариев също изигра много силен мач, като се отличи с 14 точки и 15 борби. 14 вкара и Деян Иванов.
За домакините капитанът Станислав Говедаров отново бе стабилен и завърши с 18 точки, Айзия Уилямс домави 17, а 14 - ЛаРон Смит. С 10 се отличи Дарин Иванов.
Столичани са лидер в класирането с 16 победи и 2 загуби, а ямболии са с актив 7-11.

В следващия кръг Левски Лукойл гостува на Черно море Тича, който днес записа третата си победа за сезона в НБЛ, след като се наложи като гост на А1 Академик в Правец с 95:74. Домакините имаха проблеми със състава заради контузии на Николай Николов, Цветомир Чернокожев и Лъчезар Димитров.

Цветомир Куртев завърши с 27 точки и перфектна стрелба от игра (10/10), Георги Боянов добави 24, а Пламен Алексиев завърши 16 точки и 7 асистенции, а отлично се включи и юношата на варненци Цветан Савов с 13 точки. Андрей Иванов завърши с 19 точки и 14 борби за "студентите".

В другия мач от деня Балкан записа първа победа над отбор от Топ 4 от началото на сезона в Националната баскетболна лига. В дербито на кръга „зелените“ се наложиха над Рилски спортист с 91:80 в среща, изиграна в „Арена Ботевград“. Домакините натрупаха комфортна разлика още през първото полувреме, която се оказа ключова за крайния изход на мача.

Победата бе 12-а за вицешампионите, които имат и шест поражения. Тимът от Самоков е с баланс 10-8. В следващия кръг Балкан гостува на Академик София, докато за Рилски спортист предстои визита на Берое.

Двата тима си размениха по един кош в началото на срещата. След силна игра в подкошието обаче „зелените“ направиха серия от 11:0 и дръпнаха с двуцифрена разлика, като близо пет минути гостите не успяваха да се разпишат. Домакините поддържаха аванс от няколко точки след това, а тройка със сирената на Микейл Хопкинс ги изведе напред с 22:12 след първата част.

Балкан продължи да диктува темпото и през втория период, а след няколко успешни стрелби от далечно разстояние поведе с 39:21. Рилски спортист върна шест точки, но на почивката баскетболистите на Небойша Видич водеха с 51:31, което бе и най-голямата разлика в мача до момента.

Ситуацията не се промени и в началото на второто полувреме, като преднината на Балкан достигна 27 точки при 64:37. Гостите успяха да скъсят изоставането си до 18, но невероятна тройка със сирената на Венцислав Петков през цялото игрище отново увеличи аванса на неговия тим за 73:52 преди последната четвърт.

Въпреки голямата разлика, Рилски спортист и свали разликата само до 11 точки, но нямаше време за пълен обрат. През заключителната четвърт двамата треньори дадоха шанс за изява на всички свои баскетболисти. Над всички за победителите бе Микейл Хопкинс, който завърши с 24 точки и 7 борби. С 12 точки е Павлин Иванов, а 10 добави Венцислав Петков. За Рилски спортист Малик Диме се отчете с 21 точки. Евгени Хаджирусев има 18, с 15 е Юджийн Харис, а 13 добави Златин Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети баскетбол, нбл

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати