Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Яник Синер: Трофеят от Sofia Open е първото нещо, което виждам, влизайки в дома си

Спорт

Яник Синер: Трофеят от Sofia Open е първото нещо, което виждам, влизайки в дома си

Яник Синер: Трофеят от Sofia Open е първото нещо, което виждам, влизайки в дома си - Tribune.bg
Снимка:

София винаги ще бъде специално място за мен, ще идвам още много пъти

Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна. 20-годишният италианец е водач на схемата за Sofia Open 2021 и ще се опита да стане първият, защитил трофея си на българска земя. Синер даде специално интервю за SofiaOpen.bg.

- Яник, колко специално място е за теб София? Колко специален е Sofia Open, където спечели първата си титла от АТP тура?

- Очевидно е, че харесвам много София и Sofia Open - с тях е свързан един от най-добрите ми спомени. Много, ама наистина много съм щастлив да се върна тук. Искрено се надявам, че ще бъде разрешено и на определен брой фенове да дойдат в залата, българската публика ме подкрепяше горещо миналата година и много бих искал пак да играя пред нея. Мястото, на което спечелиш първата си титла, винаги си остава специално. За мен това се случи в София.

- Какви бяха емоциите, когато вдигаше трофея над надписа Sofia преди година?

- Страхотни емоции, уникално изживяване. Когато спечелиш, първоначално не осъзнаваш какво точно се е случило. Тогава отиваш да спиш. Когато се събудиш на другия ден, тогава осъзнаваш какво всъщност се е случило. Тази година е различна. Е, ще е хубаво отново да бъда с трофея. Тук съм, за да опитам да защитя постижението си от миналата година. Но, както знаете, до този момент има дълъг път. Трябва да играя точка за точка. И да видим какво ме очаква.

- През 2020 г. дойде в София като 44 в света. През 2021 г. идваш като 14. Може би през 2022-а ще дойдеш поне като 4... Но обещаваш ли, че дори и като 1 в света би се връщал към мястото, където спечели първия си трофей?

- (Смее се.) Всъщност смятам, че имам още много-много дълъг път, за да стигна до тези позиции. Изобщо не съм фокусиран върху тях. Но със сигурност ще идвам в София още много пъти. Казах го и го мисля - София е специално място за мен. Любовта към мен тук е много голяма. Сега ще се опитвам да играя най-добрия си тенис, пък да видим какво ме очаква.

- Къде е купата от Sofia Open 2020 - първата от досегашните ти три и първата от много?

- В моя дом в Монако. Когато влизам в апартамента, купата от Sofia Open е първото нещо, което виждам. Тя е там - от лявата страна. И е много хубаво, когато се прибирам вкъщи, да виждам шампионски купи, начело с първия АТР трофей в моята кариера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати