Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров готви сензационна повиквателна в националния

Спорт

Ясен Петров готви сензационна повиквателна в националния

Ясен Петров готви сензационна повиквателна в националния - Tribune.bg
Снимка:

На 11-и (четвъртък) България ще гостува на Украйна в приятелска среща, а четири дни по-късно е визитата на Швейцария в последната световна квалификация.

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров готви изненадваща повиквателна за мачовете през ноември.

Специалистът обмисля да вземе в групата за двубоите голмайстор №1 в родния елит Мартин Камбуров, пише "Тема Спорт". Повиквателната към тарана ще е по-скоро символична и ще е като бенефис.

На 13 октомври играчът на Берое навърши 41 години, а по-рано през сезона подобри рекорда на Петър Жеков (253 гола) и вече еднолично е на върха във вечната ранглиста. Въпреки че и двата мача на националите са гостувания, Ясен Петров искал да почете Камбуров за успехите и труда му с последна повиквателна. До момента в кариерата си голаджията има 15 мача за България, но без попадение. Както е известно, договорът на Камбуров със заралии е до края на годината и няма индикации да бъде продължен. Не е изключено и през пролетта таранът да сложи край на кариерата си. Затова и Петров и екипът му умуват дали нападателят да не попадне сред избраниците от efbet Лига за мачовете с Украйна и Швейцария.

Ясен Петров планира и още една изненада. Става въпрос за централния защитник на Арда Алекс Петков, който се очаква да получи първа повиквателна за мъжете. Роденият през 1999 година бранител прави силен сезон в тима от Кърджали. Ясен Петров ще обяви официално в понеделник спосъка с националите, играещи в родното първенство, след като викна 10 състезатели, играещи в чужбина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Йордан67 Да повика и Бербатов. Той пък има най-много голове в националния. И е по-млад от Камбуров
30.10.2021 12:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети