Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада

Спорт

Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада

Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада - Tribune.bg
Снимка:

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров говори пред медиите по време на представянето на новия партньор на Българския футболен съюз.

Той засегна различни теми, свързани със следващите мачове на „лъвовете“, първият от които е гостуване на европейския шампион Италия.

„Много трудно събираме нашите играчи, даже в момента не сме в пълния състав. Чакаме да дойдат футболисти от Разград. Чакаме и други. Утре ще бъдем всички. Една тренировка ще направим и после ще имаме и едно занимание в Италия. Наясно сме с тези факти, няма какво да губим в този мач. Изправяме се срещу много класен отбор. Не отиваме като обречени. Напротив, отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада“, каза селекционерът по повод срещата с Италия във Флоренция на 2 септември от 21:45 часа.

Петров открои и какво е нужно, за изграждането на един боеспособен отбор: „Нужна е битка и характер. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да изградим отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Повечето от момчетата знаят нашите изисивакния. Надявам се да дадат всичко от себе си. Ако не дадеш всичко от себе си, няма как да спечелиш“.

„Много рядко някой победждава с голяма ралзика. Трудно е да спечелиш, ако не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса. Няма какво да губим срещу Италия. Това е мач за престиж. Излизаш срещу европейския шампион. Показахме добър футбол в последните си 6 мача. Играхме срещу световния шампион. Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте колко много хора подписаха договори. Ще се радвам някой да отиде в голям отбор“, допълни Петров.

Той също така сподели дали знае относно това дали България ще прави шпалир на новия европейски шампион, чийто последен мач бе именно финалът на Евро 2020, спечелен с дузпи срещу Англия: „Нямам информация дали ще правим шпалир. Трябва да покаже уважение, но не знам каква е процедурата. В националния отбор вратите са отворени за всички. Радвам се, че Ивелин Попов е в такова състояние. Негово си е решението, ще се свържа с него. Всеки добър футболист, може да играе за националния отбор“.

„Вчера тренирахме девет човека. Днес чакаме останалата група и трябва да ги възстановим. Физически трябва да се подготвят в отборите, психически се стараем да създадем добра атмосфера. Надявам се да ги подготвим и психически, и тактически за Италия и Литва. За мен е най-важното е да са убединени, да бъдат заедно и да играят като отбор“, сподели притесненията си селекционерът на „лъвовете“ относно предстоящите три международни мача.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети