Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров след обиколката: Имаме момчета с качества и с потенциал

Спорт

Ясен Петров след обиколката: Имаме момчета с качества и с потенциал

Ясен Петров след обиколката: Имаме момчета с качества и с потенциал - Tribune.bg
Снимка:

Националният селекционер Ясен Петров даде интервю пред Блиц, в което коментира подготовка на клубните ни отбори, предстоящото турне в Катар и някои лични проблеми…

-Г-н Петров, с вашите помощници проследихте подготовката на родните отбори в Турция. Колко километра навъртяхте и колко мача изгледахте?

-Пропътувахме близо 4000 км. Няма шега, толкова бяха, защото отидохме и се върнахме с автомобил. Бяхме в Анталия, в Алания, в Белек и гледахме мачовете на почти всички наши отбори, които тренираха и играха контроли на турска земя. Даже, казано на шега, закарахме им на комшиите снега, защото там сняг не беше валял от трийсетина години.

-Гледахте доста двубои, но какво видяхте?

-Доста неща. Имаме момчета с качества и с потенциал, което няма как да не радва мен и моите помощници. Знаете ли, доста от играчите, които бяхме викали в националния отбор, подписаха нови договори, преминаха в други тимове. Те са водещи фигури в своите клубове, което е плюс за представителния състав на България.

-Сега какво ви предстои?

-Имаме нова програма, която направихме вчера. Това е програма за мачовете от пролетния дял на първенството. Очертават се доста интересни срещи още на старта. Предстои ни ново пътуване, този път из страната, защото аз искам да гледаме на живо колкото се може повече мачове и повече български футболисти.

-Планирате ли пътуване и в чужбина?

-Не. Българите, които играят зад граница, няма да ги гледаме на живо. Съвременните технологии ни позволяват да ги следим от разстояние. Наистина това е напълно достатъчно.

-Ще има ли нови футболисти във вашия списък?

-Изчакайте и ще видите. Аз не обичам да говоря предварително, пък и не забравяйте, че засега имаше само подготовка. В края на седмицата започват официалните двубои. Те са най-важни.

-В Англия едно момче прави чудеса – Димитър Митов. То ще получи ли шанс?

-Нека не слагаме каруцата пред коня. Моля ви. Рано е за подобни отговори…

-В края на март ви предстои турне в Катар, където ще играем срещу домакина на световното първенство и срещу втория в света отбор на Хърватия. Каква ще е ползата от двата мача?

-Голяма. Няма нищо по-хубаво от това да премерим сили със силни съперници. Хърватите няма какво да ги коментираме – те са класа, голяма класа! А Катар разполага с доста обигран отбор. Мнозина не познават състава на арабската страна, но той изобщо не е за подценяване.

-Г-н Петров, преди Нова година изкарахте коронавирус. Всичко наред ли е сега при вас?

-Сега, да. Но преживяхме огромен кошмар – аз и цялото ми семейство. Всички вкъщи се заразихме. Цялата къща „пламна“. Аз прекарах 23 дни на легло. Няма шега – цели 23 дни. Нямах сили, бях изцеден. Лошото е, че загубих много близък човек. Бащата на жена ми почина. Тежко беше. Но аз имам силна половинка, силно семейство… Не пожелавам на никого това, което преживяхме.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети