Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йоана Константинова e млад талант номер 1 на Община Плевен

Спорт

Йоана Константинова e млад талант номер 1 на Община Плевен

Йоана Константинова e млад талант номер 1 на Община Плевен - Tribune.bg
Снимка:

С националния отбор на България за девойки до 12 г. Константинова спечели второ място на Европейската зимна купа

Тениситката Йоана Константинова беше избрана за млад талант номер на Община Плевен. Номинациите бяха направени от спортните клубове, а специална комисия, определена със заповед на кмета на Общината Георг Спартански, отличи номинираните в различните категории.

Само преди седмица Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) триумфира като двойна шампионка на Държавното лично първенство по тенис на закрито за девойки до 14 г. в Пловдив. Константинова спечели титлата на сингъл със само един загубен сет, а в турнира по двойки взе първото място в тандем с Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив). Йоана Константинова е шампионка до 12 г. на България и в зала за 2019 г. . Освен това е вицешампионка на България до 14 г. в зала (2019 г.). През миналата година стана вицешампионка на България до 12 г. на открито и отборна шампионка до 12 г. Шампионка на Национален Мастърс до 8, 10 и 12 г. (2014, 2016 и 2018 г.). През тази година спечели титлата на Мастърса до 13 г. за наградите на „SPORT DEPOT" в Свиленград.

С националния отбор на България за девойки до 12 г. Константинова спечели второ място на Европейската зимна купа и четвърто на Европейската лятна купа. Също така националките на България до 12 г. спечелиха титлата на много престижен турнир в Резато (Италия).

И през тази година Константинова има много престижни призови класирания на международни състезания и турнири от календара на Тенис Европа. Тя спечели две титли при 12-годишните на турнири от първа категория в Испания без да загуби нито един сет. Има първо място на турнира от втора категория до 12 г. в Добрич и първо място на турнира от трета категория до 14 г. в Сливен. Йоана печели наградата за подготовка в академията на IMG в САЩ, като финалистка на турнира „DUD BOWL" до 11 г. през 2017-а.

От 2017 г. е национален състезател на България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Борислав Костурков Много талантливо момиче, притежаващо и отлична фигура за тенисистка! Дано остане в нашия любим спорт по-дълго време! От двете с Роси Денчева очакваме да прославят не само родния си Плевен, но и цяла България.
19.03.2020 18:15 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети