Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йомов получи най-тежкото наказание от УЕФА

Спорт

Йомов получи най-тежкото наказание от УЕФА

Йомов получи най-тежкото наказание от УЕФА - Tribune.bg
Снимка:

Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА и България Георги Йомов е наказан за 4 години заради употреба на допинг.

Това още не е обявено официално, но "Мач Телеграф" твърди, че има достоверна информация от "Армията" и БФС и решението вече е взето. 

Крилото беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА -с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото наказание за крилото. 

 

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави. Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза за да има плочки на корема и изваяни мускули. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА нае да защитава Йомов да обжалва решението.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати