Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йосиф Миладинов: Мога да се преборя за финал

Спорт

Йосиф Миладинов: Мога да се преборя за финал

Йосиф Миладинов: Мога да се преборя за финал - Tribune.bg
Снимка:

18-годишният българин Йосиф Миладинов спечели шеста серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51.28 секунди, което бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16.

Миладинов направи силна втора дължина и успя да спечели серията и да влезе с шести резултат в полуфиналите.

В сериите Миладинов успя да победи легендата в бътерфлая Чад Ле Кло от Южна Африка, който остана шести в серията и не успя да се класира за полуфиналите.

Йосиф Миладинов е вторият българин с полуфинал в Токио след Любомир Епитропов, който участва в полуфиналите на 200 метра бруст.

Другият българин, който стартира на 100 бътерфлай, Антъни Иванов остана 29-и с време 52.25 секунди.

Най-бърз в сериите бе американецът Кейлъб Дресел с нов олимпийски рекорд 50.39 секунди. Другият претендент за титлата Крищоф Милак от Унгария е втори с 50.62.

Плуването в полуфиналните серии ще се проведе в петъчната утрин.

"Беше ми леко, но не прекалено леко. Надявам се утре на полуфиналите да плувам още по-добре. Имам голяма конкуренция и се надявам да се класирам на финал. Имам доста резерви при пипането, така че ще работя върху това още малко утре сутринта. Времето между квалификациите и полуфиналите е малко, но мисля, че психологически ще го преодоля и ще се представя добре.

Беше доста емоционално изживяването да плуваме един до друг с Чад льо Кло, надявам се да се повтори. Прекрасно плуване за първия ми старт на олимпиадата. Надявам се да има финал, имам някакво вътрушно чувство, че мога да го направя, така че няма да се откажа", каза Миладинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети