Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ю Ес оупън под въпрос след отказа на тримата големи

Спорт

Ю Ес оупън под въпрос след отказа на тримата големи

Ю Ес оупън под въпрос след отказа на тримата големи - Tribune.bg
Снимка:

Турнирът все още е във виртуалния календар, с начална дата 24 август

Само за няколко часа провеждането на Ю Ес оупън се обезсмисли. Турнирът все още е във виртуалния календар, с начална дата 24 август, но тримата големи в мъжкия тенис отказаха участие.

Роджър Федерер - рекордьорът с 20 титли от Големия шлем, заяви, че излиза във ваканция до следващата година и се аргументира с предстояща операция на коляното. Последва намекът на Новак Джокович, че не одобрява мерките за сигурност, определени от организаторите в Ню Йорк. Да припомним, и че сърбинът преди време предупреди, че никога не би се ваксинирал, а това може да се окаже допълнително препятствие за допускането му на американска земя. Рафаел Надал заяви в прав текст пред Евроспорт, че точно сега не смята да пътува зад Океана и предпочита да заложи на сигурността.

Защо техните откази могат да се окажат фатални за Откритото първенство на Съединените щати?

За рестарта на сезона в световния тенис има три варианта. Те бяха обсъдени в дистанционен разговор на президента на Световната мъжка асоциация  Андреа Гаудиенци с близо 420 състезатели и треньори. Какви са договорките? В първия случай подновяването ще започне с мастърс турнира в Синсинати, следва Ю Ес оупън, но без квалификации. Във втория Синсинати отпада, а на старта застава Ю Ес оупън - с квалификации и с 5 процентно намаление на наградния паричен фонд. В най-песимистичния случай и двата турнира отпадат.

Крайното решение се очаква в понеделник. А отказът от участие на тримата асове може да наклони везните към третия вариант.

В момента противоборството на практика е между американската федерация по тенис от една страна, която иска да проведе своето Открито първенство, за да инкасира приходи, и от друга страна - на Федерер, Джокович и Надал. Американците са прави да се сърдят - в техните очи  тримата демонстрират обидно недоверие, писа френският Екип. Но от друга страна, в сегашната ситуация, в която Съединените щати продължават да са най-засегнатата държава от коронавируса, никой няма морално право да съди спортистите за личния им избор.

От тримата швейцарецът е с най-сериозни мотиви - той е почти на 39, а планираната процедура ще му е втората за 4 месеца. На изпроводяк Федерер ни обеща да се върне на корта догодина. С най-голямо нетърпение ще го очакват организаторите на големите турнири - както поясни Дейли мейл, той е тенисистът, който в най-голяма степен осигурява допълнителни приходи с участието си. Когато Федерер кихне, тенисът се разболява, обобщи финансовото положение британското издание.

Има ли все пак положителен момент в сегашната картинка? Има - един! Ако успеят да проведат Ю Ес оупън, макар и без тримата големи, най-после ще се сбъдне желанието на журналиста но Ню Йорк Таймс Бен Ротенберг. Преди дни той се оплака, че след 2014-та все едни и същи състезатели печелят турнирите от Големия шлем, поради което световният тенис бил в застой.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати