Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юношите ни започват финалите с най-добрите в Европа срещу Испания

Спорт

Юношите ни започват финалите с най-добрите в Европа срещу Испания

Юношите ни започват финалите с най-добрите в Европа срещу Испания - Tribune.bg
Снимка:

Националите ни до 14 г. пък попаднаха в група със САЩ, Германия и Тайланд на Световното

Националите на България (юноши) до 16 г. ще играят срещу Испания на четвъртфиналите на Европейската лятна купа във Франция.

Първата среща на нашите момчета е в понеделник, посочват от Българската федерация по тенис.

Българчетата спечелиха първото място на турнира от Европейската купа в Констанца (Румъния) и се класираха измежду осемте най-добри отбора в Европа. Там родните таланти детронираха Русия и записаха победи над Гърция и Швеция.

Освен България за финалите се класираха отборите на Чехия, Сърбия, Испания, Гърция, Великобритания, Украйна и Франция. Първите шест тима ще се класират за световното първенство.

България е в състав: Пьотр Нестеров (ТК "Черно море Елит", гр.Варна), Иван Пенев (ТК "Локо 98", гр.Пловдив) и Николай Неделчев (ТК "Разград", гр.Разград) с треньор Кристиян Илиев.

Междувременно националите ни до 14 г. (юноши) се паднаха в група с настоящите шампиони от САЩ, Германия и Тайланд на световното първенство в Простейов (Чехия). 

Първата среща на нашите момчета е в понеделник срещу Германия.

Българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали.

По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. На европейската лятна купа националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия, Великобритания, Австрия и детронира шампионите от миналата година – Русия.

Съставът на България е Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

На финалите в Чехия ще участват 16 отбора юноши и 16 девойки. Общо 97 държави участваха в квалификациите на световното първенство.

Отборите са разпределени в 4 групи по 4 тима. Първите два отбора се класират за четвъртфиналите, а след това ще се играе на директна елиминация.

Освен България, сред 16 най-добри отбора в света са Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Хърватия, Чехия, Египет, Франция, Германия, Япония, Перу, Румъния, Тайланд и САЩ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети