Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ювентус ще играе на Световното клубно първенство

Спорт

Ювентус ще играе на Световното клубно първенство

Ювентус ще играе на Световното клубно първенство - Tribune.bg

Загубата на Наполи в ШЛ подпечата билетите на торинци за САЩ

Отборът на Ювентус официално се класира за първото издание на обновеното Световно клубно първенство, което ще се проведе догодина в САЩ, обявиха от ФИФА.

Участието на “Старата госпожа” в престижния турнир беше гарантирано след отпадането на Наполи в 1/8-финалите на Шампионската лига, както и след елиминацията на Лацио седмица по-рано. Именно тези два тима имаха шансове да спечелят втората италианска квота за Световното клубно първенство, но за целта трябваше да стигнат по-далеч от първия елиминационен кръг на ШЛ. Любопитното е, че Ювентус успя да се класира за състезанието, въпреки че през този сезон не беше допуснат до участие в Шампионска лига, който е единственият европейски турнир, който дава точки в ранглистата, определяща участниците на първенството в САЩ. Самото класиране на торинския гранд за турнира ще му донесе приходи от около 50 млн. евро само от наградния фонд.

“Бианконерите” станаха десетият европейски отбор, който се класира за Световното клубно първенство, след Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Байерн (Мюнхен), Пари Сен Жермен, Интер, Порто, Бенфика и Борусия (Дортмунд). Остават само още две свободни квоти за Стария континент. Едната ще отиде при Атлетико Мадрид или Барселона, а другата при РБ Залцбург, освен ако ПСВ Айндховен сензационно спечели настоящето издание на ШЛ. Всяка страна има право максимум на два представителя, а общият брой на тимовете в Световното клубно първенство е 32.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети