Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Задължителна ваксинация в италианския футбол

Спорт

Задължителна ваксинация в италианския футбол

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина потвърди, че се обмисля вариант за задължителна ваксинация срещу коронавирус в Серия "А" и Серия "Б".

Досега само 4-5 процента от футболистите на Апенините са се имунизирали срещу заразата.

Италианското правителство вече представи „Супер Зелен сертификат“, който потвърждава здравния статус на гражданите и наследява европейския зелен сертификат и се дава след ваксинация, доказано преболедуване или негативен тест.

„Помолих Асоциацията на професионалните футболисти да обясни на играчите каква е ситуацията. Имаме 4-5%, които нямат „Зелен сертификат“, но част от тях просто са се ваксинирали с непризната в Италия ваксина. Ще обмислим ситуацията. Ако има данни, според които футболната среда е застрашена, ще поискаме правителството да въведе мерки, подобни на тези, които се прилагат при персонала в училищата. Дори при сегашните правила, ако неваксинирани хора влязат в съблекалнята, създават голям риск. Не можем да си позволим подобно нещо след всички лишения, които направихме досега“, добави шефът на италианския футбол.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема