Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Задължителна ваксинация в италианския футбол

Спорт

Задължителна ваксинация в италианския футбол

Задължителна ваксинация в италианския футбол - Tribune.bg

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина потвърди, че се обмисля вариант за задължителна ваксинация срещу коронавирус в Серия "А" и Серия "Б".

Досега само 4-5 процента от футболистите на Апенините са се имунизирали срещу заразата.

Италианското правителство вече представи „Супер Зелен сертификат“, който потвърждава здравния статус на гражданите и наследява европейския зелен сертификат и се дава след ваксинация, доказано преболедуване или негативен тест.

„Помолих Асоциацията на професионалните футболисти да обясни на играчите каква е ситуацията. Имаме 4-5%, които нямат „Зелен сертификат“, но част от тях просто са се ваксинирали с непризната в Италия ваксина. Ще обмислим ситуацията. Ако има данни, според които футболната среда е застрашена, ще поискаме правителството да въведе мерки, подобни на тези, които се прилагат при персонала в училищата. Дори при сегашните правила, ако неваксинирани хора влязат в съблекалнята, създават голям риск. Не можем да си позволим подобно нещо след всички лишения, които направихме досега“, добави шефът на италианския футбол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети