Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Загуби от фаворитите за юношите и девойките на старта на ЕП по плажен хандбал във Варна

Спорт

Загуби от фаворитите за юношите и девойките на старта на ЕП по плажен хандбал във Варна

Загуби от фаворитите за юношите и девойките на старта на ЕП по плажен хандбал във Варна - Tribune.bg

Треньорът на Швеция: През 2021 г. всичко беше топ! Очаквам сега да е още по добре

Две загуби записаха юношите и девойките от два от фаворитите на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Юношите паднаха от Швеция с 0:2 (20:33, 18:27). 10 точки за нашите заби Никола Христакев, а по 8 добавиха Ивайло Тенев и Георги Василев.

Девойките пък загубиха от шампиона от предишното първенство Унгария с 0:2 (18:30, 16:24). 14 точки за нашите отбеляза Нася Асенова. 

„На моменти ни превъзхождаха чисто тактически, но и ние влязохме малко по-притеснено в мача. Когато започнахме да играем равностойно, на моменти започнахме дори да надделяваме. Съдиите допуснаха груби грешки, които ни повлияха. Основното, на което се радвам е, че момчетата играха много добре през второто полувреме. Нищо не е загубено. Следобед играем с Унгария, след това с Румъния, така че имаме още мачове“, каза старши треньорът на юношите Самет Мортазали.

Той коментира и червения картон на Иво Иванов.

„Иво Иванов не беше изнервен. Искаше да пресече една топка, която летеше към противников състезател, но без да иска удари другото момче. Той не го удари нарочно, просто се блъсна в него и отсъдиха червен картон, което според мен не е правилно“, обясни треньорът.

Наставникът на Швеция Аугуст Елмберг бе доволен от успешния старт на неговия отбор.

„Страхотно начало за нас. Момчетата бяха невероятни и играха много добре и в двете полувремена. Гордея се с тях и се радвам за добрия старт“, коментира той.

 Това е второ идване на шведа у нас, като първото бе за Европейските първенства през 2021 г.

„През 2021 година, при първото ни първенство всичко беше на топ ниво. И съоръженията, и атмосферата, и всичко. Очаквам тази година да е още по-добре“, каза Аугуст Елмберг.

След успеха над Турция в тестовия мач вчера, днес девойките нямаха сили да се противопоставят на Унгария.

„Турция и Унгария нямат съпоставка. Унгария е традиционно силен и много добре подготвен отбор. Почти винаги са шампиони или медалисти при девойките. Знаехме, че няма да е лесно. Но допуснахме момичетата да се уплашат. Искаха много победата, но може би леко прегоряха. Трябва да отдадем заслуженото и на унгарската вратарка, която буквално заключи вратата си. Ще си направим изводите, за да покажем, че не сме за подценяване“, каза треньорът на момичетата Ирина Миладинова.

В 15 часа днес юношите имат втори мач за деня с Унгария. В 18 часа е втората среща на девойките срещу Полша.

Утре в 11 часа играем със Сърбия при девойките, в 13 часа юношите се изправят срещу Румъния, а в 16 часа момичетата срещат Германия

От 4 до 7 юли България и Южния плаж във Варна са домакин наЕвропейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години, а от 11 до 14 юли на Европейски квалификационен турнир за мъже и жени. В тях ще участват над 1000 състезатели и длъжностни лица, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави.

В ЕП по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 отбора, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 тима. България е в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

В юношеската надпревара на първенството на Стария континент ще участват 16 отбора, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 тима. България е в група А заедно с тимовете на Унгария, Швеция и Румъния.

Страната ни получи домакинството след отлично проведените през 2021 г. Европейски първенства по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки.

Европейските шампионати по хандбал се провеждат със съдействието на Община Варна, Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Лазурен Бряг 91, Фрапорт, Top-rent-a-car, Планекс Варна, Стария Чинар и MBS.

Снимки: MSV Photographers


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати