Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Закриват рекордьор по баскетболни титли на България

Спорт

Закриват рекордьор по баскетболни титли на България

Закриват рекордьор по баскетболни титли на България - Tribune.bg

Рекордьорът по шампионски титли на България в мъжкия баскетбол Академик (София) няма да участва повече в националния шампионат и ще бъде закрит, съобщава "Мач Телеграф".

Тимът на Георги Давидов не е започнал подготовка за новия сезон, а всички играчи са свободни да си търсят нови отбори. Закрива се и школата на клуба. По-голямата част от юношите вероятно ще се завърнат по родните си места.

Причината за разформироването на клуба е решението на петролната компания „Лукойл“ да спре финансирането. Тежката задача да информира всички играчи и треньори за закриването на „студентите“ е била поставена на легендата Петко Маринов, който в последната година беше председател на УС на клуба.

Академик (София) е с легендарен статут у нас. Основан е през 1947 г., а през 2000 г. е преименуван на Лукойл Академик. 26-кратният шампион на България има две участия във финали за КЕШ, но и в двата случая (1958, 1959) отстъпва на АСК Рига.

След оттеглянето на "студентите" се очертава сезон 2020/21 на Националната баскетболна лига да се проведе с участието на 9 отбора. Утре се очаква провеждането на обсъждане с участието на НБЛ и клубовете, за да бъде решено как ще се процедира с първенството. Основният въпрос ще е свързан с това, далия деветият в крайното класиране ще изпада, каквато по принцип е съдбата на последния в шампионата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати