Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на Балканската купа по кендо

Спорт

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на Балканската купа по кендо

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на Балканската купа по кендо - Tribune.bg
Снимка:

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването на 10-ото издание на Балканската купа по кендо (6-7 април) в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. В състезанието, което е част от календара на Европейската федерация по кендо, участват над 130 спортисти от 8 балкански държави.

„За мен е удоволствие да присъствам на откриването на днешния турнир. Вярвам, че всички състезатели ще покажат най-доброто от себе си и ще останат удовлетворени от представянето си“, заяви зам.-министър Стоян Андонов и поздрави екипа на Българската федерация по кендо за усилията, които полага за развитието на спорта в страната.

Председателят на Българската федерация по кендо Александър Арабаджийски изрази радостта си от големия брой участници в състезанието, който по думите е показател за напредъка на кендо в региона.

„Този турнир е предпоставка за заздравяване на отношенията между нашите страни и за зараждане на нови приятелства“, заяви Арабаджийски.

Приветствия към участниците отправиха и посланикът на Япония Н. Пр. Масато Ватанабе и ковчежникът на Европейската федерация по кендо Донатела Кастели.

В днешния ден ще се проведат срещите от индивидуалното първенство, а утре състезанието продължава с отборните битки.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети спорт

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати