Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Започна Конгресът на БФС

Спорт

Започна Конгресът на БФС

Започна Конгресът на БФС - Tribune.bg
Снимка:

На него няма да се избира президент и Изпълком

Конгресът на Българския футболен съюз стартира в 9:30 часа в столичния хотел „Маринела“.

Дневният ред включва три точки:
1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022;
2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026;
3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

В последните седмици затихнаха престрелките от битката за БФС. Изборният конгрес на централата бе отменян два пъти заради пандемията, но Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка, с която предизвикаха извънредно общо събрание на 12 октомври миналата година. Тогава Борислав Михайлов спечели, но Бербатов и компания имаха претенции към редовността на гласуването и пуснаха жалби до съда.

Тези жалби пък станаха повод БФС да отмени насроченият за 18 март редовен конгрес, но въпреки това на същата дата Бербатов свика алтернативен конгрес, на който присъстваха само 76 клуба.

Десетият конгрес на БФС започна с приветствие на президента Борислав Михайлов, който отбеляза основните моменти в последния период от своето управление.

"Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС”, заяви Михайлов.

"Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен и е обединен пред предизвикателствата”, каза още Михайлов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети