Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Започна подмяна на тревната настилка на стадион „Васил Левски“

Спорт

Започна подмяна на тревната настилка на стадион „Васил Левски“

Започна подмяна на тревната настилка на стадион Васил Левски - Tribune.bg

Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет

Най-големият български стадион „Васил Левски“ много скоро ще има нова модерна тревна настилка. Национална Спортна База, която управлява съоръжението, взе решение да поднови покритието на терена и да подобри  бързината на оттичането на вода от него.

 
Процедурите се осъществяват от специалисти по подмяна на футболни настилки. Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България.
 
Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в  България, и най-вече за основни стадиони.


Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона. Тревното покритие  ще се обнови с последно поколение тревен вариетет.
 
Целта на всички тези процедури е да се  отстрани събраният с времето органичен слой  от мъртва трева, а също така и да се намали рискът от  заболяване на терена. Премахва се предимно нежеланият вид Поа Ануа  (близък до тревата вид, но много вреден за игрището).
 
В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп