Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Започна подмяна на тревната настилка на стадион „Васил Левски“

Спорт

Започна подмяна на тревната настилка на стадион „Васил Левски“

Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет

Най-големият български стадион „Васил Левски“ много скоро ще има нова модерна тревна настилка. Национална Спортна База, която управлява съоръжението, взе решение да поднови покритието на терена и да подобри  бързината на оттичането на вода от него.

 
Процедурите се осъществяват от специалисти по подмяна на футболни настилки. Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България.
 
Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в  България, и най-вече за основни стадиони.


Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона. Тревното покритие  ще се обнови с последно поколение тревен вариетет.
 
Целта на всички тези процедури е да се  отстрани събраният с времето органичен слой  от мъртва трева, а също така и да се намали рискът от  заболяване на терена. Премахва се предимно нежеланият вид Поа Ануа  (близък до тревата вид, но много вреден за игрището).
 
В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още