Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Започна треньорски курс по методиката на ITF

Спорт

Започна треньорски курс по методиката на ITF

Снимка:

Първият модул ще се проведе от 15 април до 19 април на базата на „Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина

От 15 април до 19 април на базата на „Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина се провежда първия модул от треньорски курс по методиката на ITF. Той е организиран от лицензирания от Националната агенция за професионално образование и обучение, център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис.

25 млади специалисти участват в обучението, което ще се проведе в три модула. Освен часовете по тенис, участниците в курса имат теоретични часове по Здравословни и безопасни условия труд, Икономика, Предприемачество, Чужд език, Спортен мениджмънт и основи на спортната тренировка, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Следващите дати за обучението са :

- Модул 2 - 6 дни в периода 13-19 май 2019 г.

- Модул 3 - 6 дни в периода 17-22 юни 2019 г.

Броят на учебните часове е 150.

За поредна година БФТ организира курс по методиката на ITF. Обучението се води от преподавателите Пресиян Коев и Манук Хиндлиян, които са лицензирани от Международната тенис федерация да водят такива курсове.

През 2018г. започна работата си център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис, а това е едно от първите обучения по тази програма. Завършилите успешно курса ще получат удостоверение за възможност за практикуване на част от професията.

Завършилите успешно обучението получават сертификат от ITF за треньор на начинаещи и средно напреднали играчи, както и удостоверение за професионално обучение за част от професията „Помощник-треньор".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив