Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Заради COVID-19: Висшата лига губи над 700 милиона паунда

Спорт

Заради COVID-19: Висшата лига губи над 700 милиона паунда

Двадесетте клубове в английската Висша лига ще загубят 540 милиона паунда (717.5 милиона долара) през сезон 2020/2021, който започва на 12-ти септември, поради кризата с коронавируса. Това съобщава вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на данните от висшата дивизия на футбола в Англия.

Загубите са свързани най-вече с отсъствието на фенове на арените. В съответствие с плановете на Висшата лига, феновете ще имат право да посещават стадионите само от октомври и то при ограничен брой. Счита се, че 16 милиона паунда (21.2 милиона долара) са за необходимите мерки на стадионите, за да се предотврати разпространението на коронавирусна инфекция.

Мощен удар върху надеждите на клубовете да подобрят финансовото си състояние е внезапното прекратяване от страна на Висшата лига на тригодишната сделка в размер на 525 милиона паунда (почти 700 милиона долара) с китайския оператор PPTV за излъчване на мачове на водещите английски клубове в Китай. Това решение беше взето, след като през април компанията от Китай не плати договорена сума в споразумението в размер на 160 милиона британски паунда (212.6 милиона долара).

През миналия сезон загубите на английската Висша лига възлиза на 850 милиона паунда (1,1 милиарда долара). Те са свързани, по-специално, с рязък спад в приходите от продажби на билети за стадиони, както и с необходимостта да се изплаща обезщетение на телевизионните оператори в размер на 330 милиона паунда (438.5 милиона долара) за тримесечен престой след въвеждането на карантината.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още