Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Защо румънски съдия бе обвинен в расизъм?

Спорт

Защо румънски съдия бе обвинен в расизъм?

Защо румънски съдия бе обвинен в расизъм? - Tribune.bg

УЕФА явно трябва да забрани румънския език, защото думата за черно е расистка.

Това стана ясно от скандала, който направиха играчите на „Истанбул Башакшехир“ и „Пари Сен Жермен“ във Франция.

В 15-ата минута, бесен от постоянните протести от скамейката на гостите, четвъртият арбитър Себастиан Колтеску сигнализира главния Овидиу Хацеган за безобразията. Той тръгна да отстранява хора от пейката, когато Колтеску го насочва с думите „Този черния, проверете него“. На румънски черен е негра.

Хатеган показва червен картон на резервата Демба Ба и е атакуван от помощник-треньора Пиер Уебо. Той чул думите на четвъртия рефер и веднага помислил, че го е нарекъл негър.

И той е изгонен от Хатеган, но веднага играчите на гостите напуснаха терена. Те бяха последвани и от тези на „Пари Сен Жермен“, разбрали-недоразбрали за какво става въпрос.

Веднага в битката се включи и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който в социалните медии пусна пост да се изкорени расизмът. Неймар също се включи в кампанията.

Първоначално УЕФА призна версията на съдията, че е станало недоразумение и нареди мачът да се рестартира от 23 часа в сряда. Турският тим обаче не излезе на терена.

Заради това дойде второ решение да се доиграе с нови съдии от Нидерландия. Снощи двата клуба отново излезнаха на терена. 

Пари Сен Жермен спечели група Н от Шампионската лига. Французите официализираха своя триумф, след като триумфираха с 5:1 при домакинството си на Истанбул Башакшехир.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати