Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жалко! Божидар Андреев се размина с медала в Токио

Спорт

Жалко! Божидар Андреев се размина с медала в Токио

Българският щангист направи общо три грешки в двете движения.

Така Божидар Андреев не можа да се пребори за олимпийски медал във вдигането на тежести в категория до 73 килограма в Токио.

Българинът записа четвърти резултат в изхвърлянето - 154 килограма от втори опит и изостана от лидера Жийонг Ши (Китай) със 166, Хулио Рубен Майорал Перния (Венецуела) със 156 и Марин Робу (Молдова) със 155. След това обаче Андреев сгреши и бе изпреварен и от албанеца Брикен Каля.

В изтласкването Андреев не можа да преодолее 189 килограма, а последният му шанс беше на 190, което щеше да го прати при медалистите, но той избърза след обръщането и не можа да се справи.

"Нервен съм, че не успях да успея и за пореден път се провалих. Надявам се по-напред да не е така и на следващата Олимпиада да направя нещо поне", заяви Андреев.

"Можех да направя още нещо, но имам проблем с рамото. Като се прибера мисля да отделя малко време за травмата, да реша проблема и да продължа нататък. Не съм разколебан във формата си, чувствам се много добре, но така се случи."

"Малко ми повлияха лични проблеми, но се справих с това нещо. Спрях да мисля и се концентрирах върху състезанието. Последната седмица ми беше трудно. Бях дал обещание, което днес не успях да изпълня. Извинявам се на треньора ми, ще се постарая повече", завърши Андреев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още