Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЖАЛКО! Нидерландия срази "лъвчетата" за Евро 2023

Спорт

ЖАЛКО! Нидерландия срази "лъвчетата" за Евро 2023

ЖАЛКО! Нидерландия срази лъвчетата за Евро 2023 - Tribune.bg

Националният тим на България до 21 години загуби с 1:3 гостуването на връстниците си от Нидерландия от квалификациите за Евро 2023.

Българите поведоха с гол на Мартин Минчев, но още до почивката допуснаха домакините да им изравнят. "Лалетата" стигнаха до обрата със спорен гол в началото на втората част, а в заключителните секунди Зиркзее оформи крайния резултат с попадение от дузпа. Деют за тима на Александър Димитров направи Силвестър Джаспър.

В 13-ата минута домакините пропуснаха да открият резултата. След центриране от пряк свободен удар българските защитници се разминаха с топката и това позволи на Геертруда да я засече, но неточно.

Малко след това Митко Митков опита далечен удар , който обаче не затрудни вратаря на домакините. Все пак в 19-ата минута родните национали успяха да вкарат. Опит за центриране на Мартин Минчев с превърна в удар, който изненада вратаря на Нидерландия. Шерпен бе излязъл напред и не успя да се върне навреме, а топката се озова в близкия му ъгъл - 0:1.

В 21-ата домакините можеха да изравнят. Ново центриране от фаул доведе до суматоха в нашата защита. Топката стигна до Зиркзее, който опита удар от въздуха. Единствено добрата намеса на Дамян Христов и след това гредата спасиха “лъвчетата” в тази ситуация. В 34-ата минута Тимбер центрира към Редан, който стреля с глава, но доста слабо и Христов безпроблемно улови.

Четири по-късно домакините все пак успяха да изравнят. Дамян Христов беше принуден да направи страхотно спасяване, но при добавката Маатсен прати топката в опразнената врата - 1:1.

Второто полувреме започна кошмарно за българите. Още при първата си атака домакините стигнаха до обрат. В 46-ата минута влезлият като резерва Ван де Вен центрира по земя в наказателно поле. Дамян Христов успя да избие, но топката попадна в краката на Зиргзее, който вкара за 2:1. Остана съмнение, че при подаването на Ван де Вен топката бе напуснала очертанията на игрището.

В 58-ата минута авансът на Нидерландия можеше да набъбне. Рейс центрира, а Екеленкамп изскочи зад гърба на защитата и стреля с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от страничния стълб. В 71-ата Тимбер опита късмета си от дъгата на наказателното поле, но ударът му се отклони в напречната греда.

Въпреки приличната игра на нашите в защита, момчетата на Александър Димитров допуснаха грешка в 90-ата минута и главният съдия отсъди дузпа за нидерландците, а Джошуа Зиркзее подпечата успеха с втория си гол - 3:1.

С тази загуба шансовете на България да се класира за Европейското, тъй като нашият тим се смъкна до предпоследното 5-о място с актив от 6 точки, като само Гибралтар остава под нас. Нидерландия продължава да бъде без загуба, но заема второто място с 10 пункта, на 3 от първия Швейцария.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати