Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жалко! Швейцарка отстрани Цвети Пиронкова от Ролан Гарос

Спорт

Жалко! Швейцарка отстрани Цвети Пиронкова от Ролан Гарос

Жалко! Швейцарка отстрани Цвети Пиронкова от Ролан Гарос - Tribune.bg

Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова пропусна шанса да извоюва втора поредна 3-сетова победа и да се приближи на крачка от основната схема на „Ролан Гарос“.

Във втория кръг на квалификациите в Париж 33-годишната пловдивчанка отстъпи пред швейцарката Сузан Бандеки (22 г.) с 4:6, 6:2, 3:6 и приключи участието си във втория за годината турнир от Големия шлем още в пресявките.

В първия сет двете тенисистки си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, след което Бандеки реализира нов брейк за 5:4 и задържа подаването си за аванс от 1-0.

Във втората част Пиронкова проби рано и затвърди за 3:0, а в осмия гейм отрази четири брейкбола, от които три поредни при 0:40, преди да нанесе втори удар в сервиса на съперничката си и да изравни на 1-1.

В решаващия трети сет Цвети отново поведе с 3:0 гейма, но позволи на младата си опонентка не само да върне пробива и да изравни още при 3:3, а и да вземе и следващите ѝ две подавания и да затвори мача след 2:07 ч. игра на корт №14 във френската столица.

В директните битки за влизане в основната схема Сузан Бандеки ще се изправи срещу австралийката Сторм Сандърс, отстранила Чагла Бююкакчай от Турция с 6:2, 6:4.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати