Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жалко! Цвети не влезе в основната схема на Уимбълдън

Спорт

Жалко! Цвети не влезе в основната схема на Уимбълдън

Жалко! Цвети не влезе в основната схема на Уимбълдън - Tribune.bg

Цветана Пиронкова претърпя поражение от световната №129 Ана Конюх в последния кръг от квалификациите за турнира.

Българката изигра силен втори сет, но през останалата част от мача отстъпваше на своята опонентка и ѝ се наложи да се примири с поражението.

Мачът не започна добре за Пиронкова, тъй като Конюх взе инициативата от самото начало и поведе с 2-0. Първата ни ракета бе на път да изостане с два пробива, но успя да отрази два поредни брейкпойнта на хърватката и да намали резултата.

Впоследствие Пиронкова навакса пасив от 0-40, но не успя да обърне резултата и нейната опонентка възстанови разликата от два гейма. Това бе началото на силна серия за Конюх, която записа пробив на нула, след което затвърди брейка и увеличи преднината си на 5-1. Българката редуцира пасива си, но световната №129 отговори с нов гейм на нула и по този начин надделя с 6-2 в първата част.

Пловдивчанката поведе в началото на втория сет, но след това пропусна брейкпойнт и позволи на опонентката си да възстанови равенството. При резултат 2-2 Пиронкова спаси точка за пробив и отново си върна водачеството, но Конюх спечели шестия гейм на нула и така резултатът отново бе изравнен.

Хърватката имаше възможност да обърне резултата, но Пиронкова отново спаси брейкпойнт и си върна водачеството при 4-3. Радостта на първата ни ракета обаче не продължи дълго, тъй като тенденцията двете да печелят подаванията си се запази и Конюх надделя в осмия гейм.

Пиронкова отново излезе напред в резултата, след което стигна до два поредни сетбола. Първият бе спасен от Конюх, но при втория си опит пловдивчанката не остави шансове на своята опонентка и приключи сета при 6-4 в своя полза.

За съжаление първата ни ракета не успя да запази доброто си темпо и Конюх поведе с 2-0 в заключителния сет. Пиронкова намали резултата, но след това хърватката отново установи контрол върху играта и реализира нов пробив, след който натрупа комфортен аванс от 5-1. Първата ни ракета прекъсна серията на Конюх с гейм на нула, но след това родената в Дубровник тенисистка стигна до два поредни мачбола. Още при първия си опит тя успя да преодолее зашитата на Пиронкова и по този начин триумфира с 6-2, 4-6, 6-2 след 104 минути игра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп