Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Женският национален отбор на България се завърна на европейската сцена

Спорт

Женският национален отбор на България се завърна на европейската сцена

Женският национален отбор на България се завърна на европейската сцена - Tribune.bg
Снимка:

Българският национален отбор по футбол за жени ще вземе участие в квалификациите за европейското първенство на УЕФА през 2023 година.

Изтегленият днес жребий определи за съперници на нашия тим в група H отборите на Германия, Португалия, Сърбия, Израел и Турция.

Съгласно формата на квалификациите, след изиграването на всички двубои, водачите от всяка от деветте групи се класира директно за финалите на Евро 2023. Заелите вторите места в своите групи тимове ще участват в плейофи, като трите отбора с най-добри показатели ще изиграят само по един плейоф, а останалите отбори ще трябва да се преборят помежду си за правото да участват в плейофите срещу тях. Двата най-добри отбора, които победят във втория плейоф ще вземат участие на Евро 2023.

За селекционер на "лъвиците" бе определена Станислава Цекова. Треньор на националния отбор за девойки до 19 години остава Силвия Радойска, а на 17 годишните - Троян Радулов.

Квалификациите за Евро 2023 ще се проведат през септември, октомври, ноември 2021 година и през април и август 2022 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати