Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жребий за "Странджа"

Спорт

Жребий за "Странджа"

Жребий за Странджа - Tribune.bg
Снимка:

Днес е официалното откриване на юбилейното 70-о издание на най-стария в Европа боксов турнир

Днес бе теглен жребият за юбилейното 70-о издание на най-стария в Европа боксов турнир "Странджа". Около 350 участници, сред които 32-ма българи, ще се впуснат в ожесточено съревнование за купата в столичната зала "София" между 14 и 19 февруари.

Любопитното от жребия е, че много от българските състезателки се изправят срещу представителки на Индия в първите си двубои. Първата сесия сблъсъци за деня започва в 15:00 часа, а в 18:00 часа днес е официалното откриване на турнира в залата. Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински е поканил по случай юбилея всички предишни носители на купа "Странджа", които ще бъдат наградени за постиженията си и приноса си към спорта.

Ето какво отреди жребият за българските боксьори:

Категория 91+ кг

Актуалният носител на купа "Странджа" Петър Белберов се изправя срещу украинеца Виктор Вихрист на 16 февруари във вечерната сесия, започваща в 18:30 часа. При успех българинът ще се боксира на четвъртфиналите срещу победителя от двойката Иляс Мукахит (Турция) - Камшибек Кункабайев (Казахстан) на 17-и също във вечерната сесия.

Категория до 91 кг

Иван Мечков пропуска първия кръг и започва направо от осминафиналите, където ще излезе срещу руснака Садам Магомедов на 16 февруари следобед (втората сесия почва от 15:00 часа). Евентуално на четвъртфиналите българинът ще се боксира с победителя от двубоя Скот Форест (Шотландия) - Адриан Тилман (САЩ).

Категория до 81 кг

Благой Найденов се боксира още в първия ден на турнира във вечерната сесия, започваща от 18:30 часа днес, а двубоят му срещу украинеца Степан Хрекул е седми по програма на ринг "А". Ако преодолее първото си препятствие, Найденов излиза на осминафинал срещу шведа Лиридон Нуха в сутрешната сесия от 11:00 часа на 16 февруари.

Другият българин в категорията Пламен Петков пропуска първия кръг и ще срещне швейцареца Уке Смайли на осминафиналите на 16-и в сутрешната сесия. Двамата ни представители са в двете половини на жребия и съответно потенциално могат да играят на финала.

Категория до 75 кг

Рами Киуан излиза срещу турчина Хайри Утку Ердоган на 15 февруари във вечерната сесия, започваща в 18:30 часа. При победа българинът ще премери сили с норвежеца Миндаугас Гедминас на осминафиналите на 16-и вечерта.

Другият ни представител Кристиян Николов се боксира със сърбина Милослав Савич в първия кръг на 15-и във вечерната сесия, а при победа излиза срещу англичанина Карл Мани Фейл в осминафинален сблъсък на 16-и, отново вечерта.

Категория до 69 кг

Петър Драганов започва направо от осминафиналите срещу победителя от двойката Фернандо Луиз да Силва (Бразилия) - Филип Вахала (Полша) на 16-и в сутрешната сесия, стартираща от 11:00 часа.

Категория до 64 кг

Иван Атанасов се изправя срещу украинеца Ярослав Харциз на 15 февруари във вечерната сесия (18:30), а при победа ще спори с представителя на Косово Диели Враночи на 16-и следобед.

Венсан Киркоров започва с аржентинеца Макимилиано Оди също в първия кръг на 15-и вечерта, а след това евентуално го чака двубой с казахстанеца Санатали Толтаев на 16-и следобед.

Категория до 60 кг

Кирил Русинов започва от втори кръг, където ще срещне украинеца Юрий Шестак на 16 февруари във вечерната сесия, започваща в 18:30 часа. Ако победи, той ще се изправи срещу победителя от двойката Марио Фернандес (Филипини) - Мохамед Хамут (Мароко) на 17-и в следобедната сесия.

Категория до 56 кг

Боян Асенов - брат на Даниел - стартира турнира във втори кръг срещу казахстанеца Кайрат Йералиев на 16 февруари в следобедната сесия, започваща от 15:00 часа. При успех го очаква битка с някого измежду Бахатовар Назиров (Русия) и Джак Боуен (САЩ)/Джордан Родригес (Франция) на 17-и във вечерната сесия (18:30).

Другият ни представител в категорията Емануил Благоев се бие в първи кръг с индиеца Гаурав Бидури на 15-и вечерта, а Батухан Чифтчи от Турция е евентуалният му следващ съперник на осминафиналите на 16-и в следобедната сесия (15:00).

Категория до 52 кг

Звездата ни в категорията Даниел Асенов пропуска първия кръг и започва на 16 февруари в сутрешната сесия от 11:00 часа срещу мароканеца Ясине Бендада, а при победа ще спори на четвъртфиналите на 17-и следобед (15:00 часа) с победителя от двойката Билал Бенама (Франция) - Майкъл Анджелети (САЩ).

Другият ни българин в дивизията Тинко Банабаков започва също от втори кръг срещу узбекистанеца Худойназар Замотаев на 16-и в сутрешната сесия от 11:00 часа. При победа го очаква някого измежду Анвар Мазупаров (Узбекистан) и Ейбрахам Перес (САЩ)/Гаурав Соланки (Индия) на 17-и в следобедната сесия, започваща в 15:00 часа.

Категория до 49 кг

В тази категория имаме двама представители на клубове, които все още не са част от националния отбор. Ергюнай Сабри се изправя на 17-и в сутрешната сесия срещу Темиртас Жусупов (Казахстан) или Агеей Ахмед (Шотландия).

Дарислав Василев пък започва също в първи кръг срещу мароканеца Саид Мортажи на 14 февруари в първия мач на ринг "В" от вечерната сесия в 18:30 часа.

Ето какво отреди жребият за българските боксьорки:

Категория до 75 кг

Добромира Георгиева се класира без игра на четвъртфиналите, където ще срещне победителката от полско-шведския сблъсък Агата Качмарска - Лове Холгерсон. Двубоят на Георгиева е във втората сесия на 17 февруари, започваща в 15:00 часа.

Категория до 64 кг

Европейската шампионка Мелис Узунова се изправя срещу сериозна опонентка в лицето на индийката Пвилао Басуматари още в първата сесия от 15:00 часа на 14 февруари в осмия мач на ринг "В". Ако българката победи, ще срещне хърватката Мария Маленика на четвъртфиналите.

Категория до 60 кг

Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева ще срещне швейцарката Сандра Бругер в първата сесия от 15:00 часа на 14 февруари, а мачът ѝ е шести на ринг "А". Ако преодолее първото си препятствие, българката ще излезе срещу англичанката Пейдж Никол Мърни в осминафинална битка.

Другата ни сънародничка в категорията Аслъхан Мехмедова, която е сребърна медалистка от Европейското за девойки в София 2017, започва направо от осминафиналите и ще се изправи също срещу индийка - Неераж. Битката е на 15-и февруари от първата сесия в 15:00 часа.

Категория до 57 кг

Звездата ни в дивизията Станимира Петрова открива кампанията си направо от четвъртфиналите на 17 февруари в сутрешната сесия, започваща от 11:00 часа. Тя ще се боксира с победителката между Рамила Али (Сомалия) - Исамари Акино (САЩ).

Марина Сивенова започва още на 14-и срещу румънката Лакрамиоара Периоч в третия мач от втората порция двубои на ринг "В".

Категория до 54 кг

Златислава Чуканова се изправя срещу румънката Клаудия Мария Нехита в първата битка на ринг "А" на 14 февруари от 15:00 часа, а при победа ще излезе на четвъртфиналите срещу сериозната индийка Меена Кумари Деви Маиснам.

Друга българка в категорията Елина Георгиева се бие във втория двубой за деня веднага след Чуканова, а опонентката ѝ е Айра Вийегас от Филипините. При успех Георгиева ще срещне австралийката Тайлах Робъртсън от Австралия на четвъртфиналите на 17 февруари във вечерната сесия.

Третата ни представителка в дивизията Розалия Пайчева започва направо от четвъртфиналите и ще се боксира на 17 февруари във вечерната сесия срещу Екатерина Сичева от Русия.

Категория до 51 кг

Единствената българка в категорията Мартина Маринова започва на 15 февруари в първата сесия от 15:00 часа срещу италианката Камила Фада, а след това евентуално ще срещне Айкатерини Куцогергопулу от Гърция или Ангелика Кжищофорска от Полша на четвъртфиналите на 17-и следобед.

Категория до 48 кг

Севда Асенова открива кампанията си в турнира на 18 февруари следобед срещу победителката от оспорвания сблъсък между рускинята Екатерина Палцева и филипинката Хосие Габуко.

В долната половина на схемата пък е Еми-Мари Тодорова, която също на 18-и следобед в другия полуфинал ще срещне победителката от индо-италианския двубой Маню Рани - Роберта Бонати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати