Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жребият отреди следващите съперници на ЦСКА, Левски и Ботев Пд в Лигата на конференциите

Спорт

Жребият отреди следващите съперници на ЦСКА, Левски и Ботев Пд в Лигата на конференциите

Жребият отреди следващите съперници на ЦСКА, Левски и Ботев Пд в Лигата на конференциите - Tribune.bg
Снимка:

Жребият за третия кръг в турнира на УЕФА Лига на Конференциите бе изтеглен днес.

ЦСКА-София ще се изправи срещу ирландци или словенци, ако в първото си европейско изпитание за тази година отстрани Македония Гьорче Петров (Република Северна Македония). 

Победителят от двойката ЦСКА - Македония ГП във втория кръг на турнира очаква Сейнт Патрикс Атлетик (Република Ирландия) или Мура (Словения). Тимът в противопоставянето с българско участие ще бъде домакин в първата среща от третия етап.

Мачовете в третия кръг ще се играят на 4-и и 11-и август, а Сейнт Патрикс Атлетик може да бъде вторият ирландски съперник на български тим това лято след утрешния мач между Лудогорец и първенеца на тази страна Шамрок Роувърс.

Словенският Мура завърши на 4-о място тази година в местната първа лига и взе последната квота за Европа от страната. Този отбор обаче е един от най-болезнените спомени за армейските привърженици заради изненадващото елиминиране на техния отбор точно преди 10 години - през 2012-а.

Носителят на SESAME Купа на България – Левски, ще се изправи срещу победителя от двойката между Вележ (Босна и Херцеговина) и Хамрун Спартанс (Малта) в третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.

Както е известно, на „сините“ им предстои изключително тежък тест срещу гръцкия ПАОК във втория кръг на надпреварата. Първият мач е този четвъртък в София, реваншът седмица по-късно в Солун.

"Сините" обаче извадиха късмет при жребия и ще срещнат преодолими съперници, ако отстранят гръцкия тим в предишната фаза. Столичани ще бъдат домакини в първата среща от третата фаза на квалификациите на 4 август. Реваншът пък ще бъде на 11-и същия месец.

Ботев Пловдив ще играе с победителя от двойката Кизилжар Петропавловск (Казахстан) / Осиек (Хърватия) в третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите, ако отстрани кипърския АПОЕЛ Никозия. Жребият в централата на УЕФА в Нион беше изтеглен преди минути.

Първият мач е на 4 август, а реваншът - седмица по-късно, на 11 август.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

EdwardAtoLf Магазин спортивного питания и биодобавок в Москве. Лучшие
производители жиросжигателей, ноотропов, предтренников.
Работаем ежедневно с 10 до 21. В наличии большой ассортимент товаров для спорта.
20.07.2022 08:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати