Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Златната ни медалистка Юлияна Янева: Смятах да се откажа от борбата

Спорт

Златната ни медалистка Юлияна Янева: Смятах да се откажа от борбата

Златната ни медалистка Юлияна Янева: Смятах да се откажа от борбата - Tribune.bg
Снимка:

На финала в Белград в категория до 72 кг. Янева победи туркинята Бусе Тусун с 5:2.

Българката, която спечели златен медал на Световната купа по борба, призна, че два месеца преди състезанието е смятала да се откаже от спорта.

"Бях рухнала психически, не ми се занимаваше с какъвто и да е спорт. Исках спокойствие, но може би бе момент на афект. Просто това бе поредната ми тежка травма. Радвам се, че този период на възстановяване ми помогна и психически и желанието ми се върна отново", призна Янева.

"Медалистка съм при девойките, но това е най-големият успех в спортната ми кариера. Миналата година станах пета на Световното в Казахстан, но две седмици преди самото състезание скъсах кръстни връзки. Успехите ми при девойките са една подготовка за голямата борба. Изключително съм щастлива от това, което постигнах. Това е резултат от моя труд."

"Вече 2 години работим заедно. Миналата година точно преди Световното получи контузия. Направихме всичко възможно да участваме и станахме пети, но след това казаха, че трябва да се оперира. Имаше психологически спад в нея, това е нормално. Оставих я да си помисли. И аз съм минал по този път. Като имаш много травми, казваш, че приключваш, но сърцето пак те води към спорта. Тя се завърна с добър успех", заяви личният треньор на Янева - легендата Серафим Бързаков.

"Тя дори смяташе да не участва. Аз я посъветвах да трупа рутина. Де факто това е второ състезание за нея при жените, дай боже така да продължава", допълни Бързаков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети