Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Златните момичета: Доказахме, че сме отбор, оттеглянето беше най-правилното решение

Спорт

Златните момичета: Доказахме, че сме отбор, оттеглянето беше най-правилното решение

Златните момичета: Доказахме, че сме отбор, оттеглянето беше най-правилното решение - Tribune.bg
Снимка:

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се завърна в София.

Олимпийските шампионки Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова не успяха да участват на Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс. Това трябваше да бъде последното им състезание като отбор, защото те прекратяват спортната си кариера.

"От гледна точка на настроението в отбора вече сме по-добре, не сме увесили нос. Ние все пак завършихме кариерата си в олимпийско злато, така че не бих казала, че това е по някакъв начин лош край. Относно травмата - сега се прибирам и ще започнем да я лекуваме. “Нямаше как да предвидим тази ситуация. Разбрах колко ме обича този отбор. Аз също много ги обичам", заяви през сълзи Лаура Траатс на летище София тази сутрин.

"Това не е първият момент, в който си казваме, че се обичаме. В тези 5 години показахме една на друга, доказахме, че сме отбор, приятелки извън залата и каквото и да се случва, ще се подкрепяме. Това няма да се промени", добави Мадлен Радуканова.

"Разбира се, че не сме си представяли така финала, но последното ни голямо състезание остават олимпийските игри в Токио и там получихме нашия мечтан финал. Може би за по-добро не знаехме, че това е последното ни състезание. Смятаме, че всичко завърши супер. В живота много често има непредвидени ситуации, както стана и сега, но по-важно е как реагираме на тях и мога да уверя всички, че сме убедени, че това беше правилното решение за това състезание", добави Стефани Кирякова.

"Предстои ни бенефис на 16 декември, дано всичко да е наред. Абсолютно няма никакво място за отчайване. Това не ни се беше случвало да прекратим състезание за тези пет години, но и това ни се случи, така че сме видели от всичко. Един спортист може да си тръгне от спорта, когато е получил или любовта на хората или е вдъхновявал много хора, разплаквал и карал да се гордеят. Ние това го направихме, а освен това спечелихме и най-големият златен медал в историята на българската художествена гимнастика, така че сме щастливи", заяви капитанът Симона Дянкова.

"Лаура е човек, който ще стиска зъби до последно. Никога няма да каже не, няма да играем, дори е готова да рискува здравето си, за да участваме на това състезание. Но наистина здравето е най-важно, нямаше смисъл да поемаме този огромен риск. Така че се взе абсолютно най-правилното решение да прекратим участието си и съм сигурна, че е за добро", добави Дянкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати