Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зографски с историческо класиране в Казахстан

Спорт

Зографски с историческо класиране в Казахстан

Зографски с историческо класиране в Казахстан - Tribune.bg
Снимка:

Владимир Зографски записа трето и седмо място в състезанията на малката шанца от летните Гран при серии по ски скок в Шучинск, Казахстан.

Двата старта се състояха в рамките на няколко часа тази сутрин, а българинът бе единственият, който успя да наруши норвежката хегемония.

В първото състезаение Зографски записа скокове от 94 и 89,5 метра за общо 245,9 точки. Преди него се наредиха единствено носителят на Световната купа за миналия сезон Халвор Егнер Гранеруд с 258,6 точки и Мариус Линдвик с 249,2 точки, а българинът изпревари с повече от 10 точки четвъртия Роберт Йохансон.

Във втория старт вятърът бе много по-сериозен фактор и той попречи на българина. Зографски постигна 202,7 точки със скокове от 83 и 92 метра. Победител отново стана Гранеруд с 221,4 точки. Втори се нареди Йохансон с 212,4 точки, а третото място бе поделено между Маруис Линдвик и руснака Данил Сардеев, които записаха по 211,8 точки.

В генералното класиране на летните Гран при серии Владимир Зографски е 12-и със 106 точки. Лидер с 200 точки е Гранеруд.

Следващото състезание от сериите е на 11 септември на голямата шанца в Чалковски, Русия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети