Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зографски спечели първи точки за Световната купа

Спорт

Зографски спечели първи точки за Световната купа

Зографски спечели първи точки за Световната купа - Tribune.bg

Българинът Владимир Зографски зае 29-о място в първия кръг за годината на веригата по ски-скок "Четирите шанци" в германския зимен център Оберстдорф.

С класирането си в топ 30 на голямата шанца в Оберстдорф самоковецът записа първите си две точки за сезона за Световната купа.

Победител в първия старт от Четирите шанци стана световният шампион по ски полети Карл Гайгер с 291,1 точки след скокове от 127 и 136,5 метра.

Германецът бе под въпрос за старта заради прекарания коронавирус, който наруши подготовката му. Но той не само участва, но успя и да спечели старта в родния си Оберстдорф.

Победата е седма в кариерата на Гайгер в старт за Световната купа.

Второто място е за трикратния олимпийски шампион и двукратен победител в "Четирите шанци" Камил Стох от Полша с 288,3 точки (136/132,5), а трети е норвежецът Мариус Линдвик с 285,2 точки (126,5/135,5).

Вторият старт от престижната верига "Четирите шанци" е на 1 януари в Гармиш-Партенкирхен, а следващите две състезания са в Инсбрук на 3 януари и Бишофсхофен на 6 януари.

В класирането за Световната купа начело остава норвежецът Халвор Егнер Гранеруд с 650 точки, следван от Маркус Айзенбихлер (Германия) с 508. Трети излезе Камил Стох с 258 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети