Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зографски спечели първи точки за Световната купа

Спорт

Зографски спечели първи точки за Световната купа

Българинът Владимир Зографски зае 29-о място в първия кръг за годината на веригата по ски-скок "Четирите шанци" в германския зимен център Оберстдорф.

С класирането си в топ 30 на голямата шанца в Оберстдорф самоковецът записа първите си две точки за сезона за Световната купа.

Победител в първия старт от Четирите шанци стана световният шампион по ски полети Карл Гайгер с 291,1 точки след скокове от 127 и 136,5 метра.

Германецът бе под въпрос за старта заради прекарания коронавирус, който наруши подготовката му. Но той не само участва, но успя и да спечели старта в родния си Оберстдорф.

Победата е седма в кариерата на Гайгер в старт за Световната купа.

Второто място е за трикратния олимпийски шампион и двукратен победител в "Четирите шанци" Камил Стох от Полша с 288,3 точки (136/132,5), а трети е норвежецът Мариус Линдвик с 285,2 точки (126,5/135,5).

Вторият старт от престижната верига "Четирите шанци" е на 1 януари в Гармиш-Партенкирхен, а следващите две състезания са в Инсбрук на 3 януари и Бишофсхофен на 6 януари.

В класирането за Световната купа начело остава норвежецът Халвор Егнер Гранеруд с 650 точки, следван от Маркус Айзенбихлер (Германия) с 508. Трети излезе Камил Стох с 258 точки.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още