Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Алтернатива за Германия“ прави нова група в ЕП, „Възраждане“ става част от нея

Свят

„Алтернатива за Германия“ прави нова група в ЕП, „Възраждане“ става част от нея

Алтернатива за Германия прави нова група в ЕП, Възраждане става част от нея - Tribune.bg
Снимка:

Германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“, която беше изключена от европейското семейство на „Идентичност и демокрация“ е решила да прави нова група в ЕП. Това съобщава „Шпигел“, който е цитиран в изданията в Германия.

Крайнодясната формация разполага с 15 евродепутати и сега иска да обедини сили в нова формация като решнието се очаква следващата седмица. Новата група в ЕП ще се казва „Суверенистите“.

Представител на „Алтернатива за Германия“ е поискал стая за 100 души и кетъринг за „учредителното събрание на нова парламентарна група“, съобщи изданието като се позовава на вътрешна информация. 

Според „Шпигел“ евентуалните партии, които ще влязат в новата група ще бъдат крайнодясната румънска партия „SOS Румъния“ на Диана Шошоака, която има двама евродепутати.

В новата група от Испания ще бъде крайнодясната партия „Партито свърши“, която има трима евродепутати.

Гръцката консервативна парти НИКИ („Победа“), полската партия Конфедерация „Свобода и независимост“, словашката партия „Движение Република“ и унгарската Движение „Наша родина“ ще бъдат част от групата, допълва „Шпигел“.

Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“, подписана от някои от гореизброените партии след организирания от „Възраждане“ форум „Новите лидери на Европа“.

Европейската цивилизация е „застрашена от агресията на глобалистките идеологии“ и правото на народите на самоопределение „се замества от диктатурата на бюрокрацията“, се казва в изявлението. Те се обявават за мирни преговори между Русия и Украйна.

Припомняме, че „Възраждане“ има трима евродепутати - Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова.

Групата на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) в Европейския парламент ще бъде ръководена от Рене Ауст, след като водещият им кандидат за евродепутат Максимилиан Кра беше изключен от нея.

Кра беше в центъра на няколко скандала, включително твърдения за приемане на средства от Русия и Китай. Освен това бивш високопоставен съветник на Кра беше арестуван по обвинения, че е шпионирал в полза на Китай. Максимилиан Кра направи крайно противоречиви изказвания пред италиански вестник, в които заяви, че не всички членове на печално известните нацистки отряди „Ес Ес“ са били престъпници.

Минималният брой членове за образуване на политическа група е 23, като трябва да са представени най-малко 1/4 от държавите членки на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати