Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Новая газета“: По тялото на Навални е имало синини

Свят

„Новая газета“: По тялото на Навални е имало синини

Новая газета: По тялото на Навални е имало синини - Tribune.bg
Снимка:

Към 17 февруари няма извършена аутопсия, твърдят източници на изданието

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални се намира в моргата на окръжната болница в Салехард. Към 17 февруари аутопсия не е провеждана. Това съобщава вестник „Новая газета Европа“, позовавайки се на свои източници.Според източника на изданието тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги, но вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница, разположена на улица „Мир“.

„Обикновено телата на починалите в колониите се изпращат направо в Бюрото по съдебна медицина, но тук по някаква причина го откараха в клиничната болница“, заяви служител на Салехардския пункт за бърза помощ, който се намира на 500 метра от болницата. По тялото на политика не са открити следи от огнестрелна рана, т.е. смъртта „не е от криминален характер“, каза той и добави, че са открити синини, които са били получени приживе - но те не са от побой.

„Като служител на Бърза помощ с доста голям опит мога да кажа, че подобни наранявания, описани от тези, които са ги видели, се появяват от конвулсии. Човекът се гърчи в конвулсии, опитват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат много силни, така че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват във връзка с непряк сърдечен масаж“, разказа източникът.

Това означава, че все пак са се опитали да го реанимират и той е починал най-вероятно от спиране на сърдечната дейност. Но защо се е стигнало до това спиране, все още никой нищо не казва, пише изданието.

Нито на 16, нито на 17 февруари е направена аутопсия. Руските власти за момента не могат да установят точната причина за смъртта и не допускат до тялото роднините на Навални.

Близките на политика от вчера настояват да бъдат допуснати до неговото тяло, но за момента техните опити остават неуспешни. Те заявяват, че дори не знаят къде се намира тялото на Навални.

Напълно възможно е в Ямало-Ненецкия автономен окръг да очакват експерти от Москва. Само два полета обикновено пристигат от столицата до Салехард: в 8 сутринта и в 16:40 часа. Вечерта на 17 февруари два самолета са кацнали извън графика и първият е бил посрещнат от коли на Следствения комитет на Русия. Тъй като някои биоматериали може да бъдат изпратени в Москва за изследване, процесът ще отнеме още няколко дни.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тяло
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати