Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. "Убийствени" спагети: Сицилианка отровила леля си с паста заради наследство

Свят

"Убийствени" спагети: Сицилианка отровила леля си с паста заради наследство

Убийствени спагети: Сицилианка отровила леля си с паста заради наследство - Tribune.bg
Снимка:

59-годишната Паола Пепе измислила доста любопитен начин, за да убие леля си и да наследи богатството й за над милион евро. През декември 2022 г. произлизащата от Катания жена я нагостила със спагети, а после и със сладкиш, въпреки че 80-годишната пенсионерка, болна от години, можела да поема единствено течни храни. Така Мария Басо се задушила и починала. Прокуратурата на Катания постави сега под домашен арест племенницата по обвинение за убийство, съобщи в."Кориере дела сера".

Според следствието всичко преди фаталния обед говорело, че сицилианката планирала предварително всичко около сдобиването си с богато наследство. Мария Басо оставила в завещанието си половин милион евро на бедните от град Азиаго, където живеела от дълги години. Навремето високопоставен служител в Министерството на външните работи, Басо натрупала доста пари в банковата си сметка, като се има предвид, че нямала деца. За 80-ия си рожден ден италианката решила да събере роднините си в старческия дом в Азиаго, където живеела. Тогава се появила от Сицилия и Паола Пепе, въпреки че никога дотогава не била ходила на посещение при леля си. Това се сторило доста съмнително на другите роднини.

Пепе убедила Мария да я премести в дом за възрастни в Сицилия, където да се грижи за нея. Преди това дори успяла да накара леля си да подпише документ, с който й давала правото да управлява богатството й. Освен това пенсионерката написала и завещание, в което обявявала Паола за наследник на цялото си имущество. Така дни след въпросния рожден ден племенницата отвела до Катания леля си, карайки я да пропътува над 1000 км. Тя нямала време дори да си вземе личните вещи и лекарствата от дома.

Паола завела роднината си в къщата си в Катания и я нахранила със спагети, причинявайки й по този начин възпаление на дробовете заради навлизане на чужди тела в тях. Мария от години не ядяла никакви твърди, а само течни храни. Малко след това възрастната жена се задушила и издъхнала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати