Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 10% отлив на почивките в Турция след земетресенията през февруари

Свят

10% отлив на почивките в Турция след земетресенията през февруари

10% отлив на почивките в Турция след земетресенията през февруари - Tribune.bg
Снимка:

Около 10% отлив на почивките в Турция след силните земетресения през февруари, отчитат туроператори от Бургас, съобщава БНР.

"В първите дни имаше най-много откази, докато сега интересът към пътуванията, особено до историческите и големи градове, като Одрин и Истанбул е възобновен", коментира туроператорът Димитър Костадинов.

По думите му заради инфлацията, има поскъпване на хотелите и от там значителен спад на резервациите, спрямо миналата година.

"Може би поскъпването е с 30%-40% в Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум. Ако една почивка средно е излизала през миналата или по-миналата година около 500 лева, сега е 700 лева", посочва Костадинов. Той припомня, че големите намаления са били до края на февруари.
"Сега може би в зависимост от това как са вървели записванията по хотелите може да пуснат пак някои промоционални цени, но едва ли ще са за май месец", пресмята туроператорът.

Според него всичко зависи от това за кой период каква заетост има хотела. "Може и в последния момент да пуснат цена, която повече да те устройва", пресмята Димитър Костадинов.

За великденските празници туроператорът посочи, че интересът на българските туристи е най-вече към Гърция и Румъния.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети