Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 11-годишна ученичка изпревари по IQ Айнщайн и Хокинг

Свят

11-годишна ученичка изпревари по IQ Айнщайн и Хокинг

11-годишна ученичка изпревари по IQ Айнщайн и Хокинг - Tribune.bg

Ученичката от Манчестър Анвита Патил изкара 162 точки на теста за интелигентност на Менса, като изпревари световноизвестни учени като Алберт Айнщайн (1879-1955) и Стивън Хокинг (1942-2018), чийто коефициент на интелигентност е 160. Това съобщи вестник „Манчестър Ивнинг Нюз“.

Отбелязва се, че Патил, която е седмокласничка в частно девическо училище в южната част на Манчестър, е била на 11 години, когато се е явила на теста през януари. Според публикацията тя се възпитава в академично семейство: баща ѝ работи като консултант в Националната здравна служба, а майка ѝ е докторант по математика.

Счита се, че средният коефициент на интелигентност в света е около 100. Дружеството „Менса“, най-голямата организация за хора с висок интелект, покани Патил да се присъедини към редиците му, след като получи резултатите от теста ѝ. Дружеството има около 20 000 членове, които се срещат периодично и провеждат събития онлайн.

През 2021 г. британският вестник „Бристол пост“ съобщава, че местният 12-годишен ученик Барнаби Суинбърн е изкарал 162 точки на теста за интелигентност. В резултат на теста тийнейджърът е поканен в обществото „Менса“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ученичка
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати