Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 12 американци са заразени с коронавирус на круизен кораб в Япония

Свят

12 американци са заразени с коронавирус на круизен кораб в Япония

Снимка:

Общият брой смъртни случаи от коронавирус е надхвърлил броя на смъртните случаи от SARS

Общо 12 американци са заразени с коронавируса на круизния кораб „Diamond Princess“, закотвен в Япония. Вчера сутринта първият гражданин на САЩ почина от вируса извън родината си, съобщиха американските власти.

Дванадесетте американци са част от общо 63 пътници на круизния лайнер, които са заразени с вируса, съобщава БГНЕС. Корабът е един от много круизни лайнери, които остават под блокада в различни пристанища по света, тъй като в много страни граничните власти не им позволяват достъп заради разпространението на коронавируса.

Междувременно правителството успешно евакуира около 800 граждани на САЩ, постоянни жители и най-близките им роднини от Ухан, като три пътнически самолета летяха от Китай, заяви говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус. Всички трябва да преминат през двуседмична карантина и преглед от специалисти в американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Канада също вчера евакуира 200 граждани от Китай.

Според последните данни общият брой смъртни случаи от коронавирус е надхвърлил броя на смъртните случаи от SARS и в момента е 804.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още