Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 1400 арестувани и 8 млн. конфискувани долара при акция на Интерпол срещу незаконния хазарт

Свят

1400 арестувани и 8 млн. конфискувани долара при акция на Интерпол срещу незаконния хазарт

1400 арестувани и 8 млн. конфискувани долара при акция на Интерпол срещу незаконния хазарт - Tribune.bg
Снимка:

Тя е насочена срещу незаконния хазарт по време на Евро 2020

Операция на Интерпол, насочена срещу незаконния хазарт по време на Евро 2020, доведе до 1400 ареста и изземването на 7,9 милиона долара (6,7 милиона евро) в брой, съобщи базираната в Лион глобална агенция за престъпността.

Акции в Азия и Европа доведоха също до конфискация на компютри и мобилни телефони, свързани със залози за почти 465 милиона долара, съобщи АФП.

„Докато повечето от нас гледаха Европейското първенство по футбол на УЕФА като обикновени фенове, стотици специализирани служители в 28 държави бяха по следите на организирани престъпни групи, възнамерявали да спечелят милиони от незаконни хазартни игри и свързаните с тях дейности по пране на пари“, се казва в изявление на Интерпол.

Полицията в Хонконг задържа повече от 800 заподозрени, „включително предполагаем ръководител на букмейкърски синдикат“, се казва в изявлението.

В това, което е описано като една от най-успешните операции в Хонконг, са конфискувани 2,7 милиона долара в брой и описани подробно стотици милиони залози.

В Италия, дом на европейските шампиони на турнира, операция SOGA VIII е инспектирала 280 пункта за залагания и са наложени санкции за 1,3 милиона евро за незаконни схеми за залагане.

Общо осемте SOGA операции на Интерпол са довели до повече от 19 100 ареста, конфискации на пари в размер на над 63 милиона долара и затваряне на над 4000 незаконни пункта за залагания.

Участващи държави са 28: Австрия, Азербайджан, Бахрейн, Белгия, Бруней, Камбоджа, Китай, Хърватия, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Ирландия, Италия, Малайзия, Малдивите, Филипините, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сингапур, Испания, Швейцария, Великобритания, Виетнам.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети