Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 15 станаха жертвите на наводненията в Белгия

Свят

15 станаха жертвите на наводненията в Белгия

15 станаха жертвите на наводненията в Белгия - Tribune.bg
Снимка:

Над 20 хиляди души са без ток

Броят на жертвите от наводненията в Белгия нарасна до 15 след откриването на три тела в областта Троз в провинция Лиеж, съобщава LeSoir. Четирима души все още се водят в неизвестност. Властите не изключват, че броят на жертвите от наводнения ще се увеличи, след като водата се оттегли.

Най-засегнати от лошото време са провинциите Лиеж, Намюр, Валонски Брабант. Сериозно поражения от пороите има и провинциите Люксембург, Антверпен и Фламандски Брабант.

Материалните щети се изразяват в стотици разрушени частни къщи и няколко моста. В същото време много жилищни сгради и пътища остават под вода. Властите на някои населени места призоваха жителите да напуснат домовете си. Във Валония железопътните връзки са преустановени. Лошото време наруши работата на електрическите, газовите и телефонните мрежи, а доставката на поща беше преустановена.

В момента над 20 хиляди души остават без ток.

Белгийският вътрешен министър Анелис Верлинден активира механизма на ЕС за гражданска защита, за да се справи с последиците от лошото време в страната. В петък сутринта дъждовете над по-голямата част от Белгия спряха. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати