Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 166 арестувани при международна акция срещу организираната престъпност в Югоизточна Европа

Свят

166 арестувани при международна акция срещу организираната престъпност в Югоизточна Европа

Снимка:

България също е участвала в съвместната операция на 34 държави

В съвместна акция на 34 държави миналата седмица са арестувани 166 души в операция срещу организираната и тежката международна престъпност в Югоизточна Европа. Според публикуваната на сайта на Европол информация, България също е участвала в операцията, пише БГНЕС.

Операцията, протекла в рамките на четири дни с подкрепата на Европол, е насочена към борба с незаконната имиграция и трафика на огнестрелни оръжия и наркотици, които са ключови приоритети на Европейската мултидисциплинарна платформа срещу престъпните заплахи (EMPACT).

В нея са участвали 8838 служители на реда, включващи полицаи, сухопътни, морски и въздушни гранични служители и митнически агенти.

По време на операцията на граничните пунктове и предполагаемите горещи точки за трафик са проверени над 390 000 лица и 44 000 превозни средства.

В резултат на това се е стигнало до арести в няколко европейски държави, между които 17 души за трафик на огнестрелно оръжие или незаконно притежание на огнестрелно оръжие, 73 за трафик на мигранти или нелегална имиграция, 37 човека за трафик на наркотици и 12 за документна измама. Проверяващите са иззели 51 единици оръжие и 47 кг различни видове наркотици.

По време на съвместната операция правоприлагащите органи засилиха надзора и контрола на избрани гранично-пропускателни пунктове. Областите с висок риск са идентифицирани след работа по събиране и анализ на информация между националните правоприлагащи органи, Европол и партньорските институции.

Съобщава се, че по време на операцията Европол е създал виртуален координационен център, който да дава възможност за ежедневни брифинги и да подпомага обмена на информация между участниците.                                                                                                                                                                                                           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още