Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 19% от персонала съкращава нискобюджетната Wizz Air

Свят

19% от персонала съкращава нискобюджетната Wizz Air

19% от персонала съкращава нискобюджетната Wizz Air - Tribune.bg
Снимка:

Възнагражденията на пилотите и екипажа намаляват с 14 на сто

Унгарската авиокомпания Wizz Air, която летеше до 151 дестинации в 44 държави в Централна и Източна Европа преди кризата с COVID-19, обяви, че съкращава 19 процента от работната сила и намалява заплатите за останалия персонал, за да се справи в новите условия.

„Въпреки всичките ни усилия, компанията взе трудното решение да съкрати 1000 души персонал, което представлява 19 процента от работната сила“, се казва в изявление на базирания в Будапеща превозвач, който предупреди още, че в близко бъдеще ще бъдат предприети допълнителни мерки.

Авиационната индустрия е сред най-засегнатите икономически сектори със сериозен спад, причинен от разпространението на COVID-19. В момента унгарската авиокомпания работи само с три процента от полетния си капацитет и очаква да регистрира изключителни загуби от 70-80 милиона евро през тримесечието, което приключи през март.

Поради това се стига до тежкото решение, в резултат на което и заплатите на председателя, членовете на борда и висшите ръководители ще бъдат намалени с 22 процента. При пилотите, кабинният екипаж и административният персонал възнагражденията намаляват с 14 процента, съобщават от Wizz Air.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати