Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 23 години от смъртта на лейди Даяна

Свят

23 години от смъртта на лейди Даяна

Снимка:

Конспирациите за смъртта на принцесата на народа продължават и днес

През 1997-а на днешния ден в автомобилна катастрофа загина лейди Даяна. Принцесата издъхна в тунел в Париж заедно с Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол, чиито кръвни тестове впоследствие показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента. Автомобилът на лейди Ди се разби в тринадесетата колона на тунела „Пон д’Алма”, преследван от папараци.

Ранната и трагична смърт на „принцесата на народа“, както я наричат британците, е предмет на много хипотези и спекулации. През 2005 г. бе забранена ексхумация на тялото, което допълнително засили слуховете за евентуална бременност на принцесата преди смъртта. След тригодишно разследване през декември 2006 г. Скотланд Ярд излиза с доклад, че катастрофата не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.

Една от най-широко разпространените конспирации е, че принцесата е убита, защото е знаела важни тайни. Те се свързват с важни решения за международните отношения, с присвояване на милиони долари, с продажба на оръжие и дори до изказвания за контрол на световния ред. Сред най-крайните версии е тази, че е отстранена от илюминатите, за да не попречи на техен грандиозен план за управлението на света или че лейди Ди е знаела истината за кралското семейство – а именно, че те не са човешки същества и управляват от стотици години.

Всички те доказват единствено теорията на психолозите, че когато хората се сблъскат с жестока загуба, те са способни да вярват на какви ли не слухове, но не и да приемат истината.

Всъщност именно бащата на Доди - Мохамед ал Файед, първи открито говори пред медиите, че синът му и принцесата не са загинали случайно. Той дори си позволява да лансира идеята, че катастрофата е планирана от тайните служби и поръчана от кралското семейство. Някои, обаче, се възползват от неговите думи и започват да създават “доказателства”. В книгата си “Кралска служба” бившият иконом на Даяна Пол Барел споделя, че десет месеца преди смъртта си принцесата му е написала писмо, в което изказва страховете си, че ще бъде премахната, и то най-вероятно в автомобилна катастрофа.

Според други теории, обаче, принцесата е убита от враговете на фамилия Файед. Името на Мохамед ал Файед е замесвано неведнъж в теории за съмнителни сделки, подкупване на членове на парламента и дори трафик на оръжие, затова мнозина смятат, че основната цел на катастрофата всъщност е бил Доди, а присъствието на принцесата отклонява вниманието от реалния мотив.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още