Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 24 часа без новини в Гърция, всички медии протестират за заплати

Свят

24 часа без новини в Гърция, всички медии протестират за заплати

24 часа без новини в Гърция, всички медии протестират за заплати - Tribune.bg
Снимка:

Журналистите в Гърция обявиха 24-часова стачка, която започва от 16 април, в знак на протест срещу нарастващите разходи за живот и ниските заплати, предаде ДПА.

По местните радио и телевизионни канали няма да има новини, а онлайн медиите не актуализират страниците си, предава БТА. Заради протеста на следващия ден страната ще осъмне без да бъдат да бъдат публикувани вестници заради стачката.

„Преживяваме поредица от последователни експлозивни покачвания на цените, които създават смазваща ситуация за семействата, чиито доходи са унищожени“, заяви най-голямата гръцка журналистическа асоциация.

В националната 24-часова стачка ще се включат от държавният и частния сектор в страната. Ще участват пенсионери, лекари, работещите в гръцката железница (влаковете няма да се движат), моряци (корабите няма да изпълват редовните си маршути), студенти, търговци, и други.

Сред исканията на работниците са по-високо заплащане, да се засилят колективните трудови договори, така че 80% от работещите да бъдат обхванати от тях, да се вземат мерки за справяне с безработицата и защита на трудовите права.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети