Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 25 луксозни хотела в Делхи стават болници, ще приемат болни от COVID-19

Свят

25 луксозни хотела в Делхи стават болници, ще приемат болни от COVID-19

Снимка:

Здравните власти в Делхи заявяват, че ще са им необходими около 250 хил. легла до края на юли

Индия става първата страна в света, която ще използва луксозни хотели за полеви болници с цел лечение на COVID-19, съобщава бтв.

Такива ще бъдат предоставени в столицата Делхи, където лечебните заведения са препълнени, недостигът на легла е осезаем, а броят на новите случаи расте. В момента там са подсигурени 9000 легла за пациенти с COVID-19, които са крайно недостатъчни.

Тази седмица 25 хотела ще бъдат превърнати в болници. В тях ще бъдат настанени пациенти с леки до умерени симптоми на заболяването.

Любопитен факт е, че служителите на хотелите също ще се включат в грижите за пациентите и ще помагат на медиците. Вместо да посрещат гостите с традиционните гирлянди от цветя, те ще им дават болнични дрехи.

Голяма част от работещите в хотелите обаче не приемат с охота новите си задължения. Въпреки това при създалата се ситуация и острата нужда от персонал няма как да откажат.

Туристическият бранш в много държави предложи подобна помощ, но засега само здравеопазването в Индия се възползва. Здравните власти в Делхи заявяват, че ще са им необходими около 250 хил. легла до края на юли, за да задоволят нуждите на индийската столица.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още