Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 30 загинаха в Истанбул след употреба на чист спирт

Свят

30 загинаха в Истанбул след употреба на чист спирт

30 загинаха в Истанбул след употреба на чист спирт - Tribune.bg
Снимка:

Тенденцията да се консумира чист алкохол като средство против COVID-19 се наблюдава все по-често при нарастващата пандемия

30 човека загинаха в Истанбул след употреба на етанол, а още 20 са в критично състояние и са били хоспитализирани през последните 2 седмици в града, съобщи „Сабах“.

От официалната информация става ясно, че по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен че са пиели етанола, те са го втривали и в кожата, като смятали, че това е средство за защита срещу заразяване с коронавирус.

Тази тенденция – да се консумира чист алкохол като средство против COVID-19,  се наблюдава все по-често при нарастващата пандемия.

Според експертите хората неправилно възприемат информацията за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

Това се случва в различни държави по света.

От 6 март досега в Иран най-малко 194 души са загиналите, а повече от 6 000 са се натровили заради неправилна консумация на алкохол.

Хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол, подчертава изданието. Приемането на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати