Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 30 загинаха в Истанбул след употреба на чист спирт

Свят

30 загинаха в Истанбул след употреба на чист спирт

Снимка:

Тенденцията да се консумира чист алкохол като средство против COVID-19 се наблюдава все по-често при нарастващата пандемия

30 човека загинаха в Истанбул след употреба на етанол, а още 20 са в критично състояние и са били хоспитализирани през последните 2 седмици в града, съобщи „Сабах“.

От официалната информация става ясно, че по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен че са пиели етанола, те са го втривали и в кожата, като смятали, че това е средство за защита срещу заразяване с коронавирус.

Тази тенденция – да се консумира чист алкохол като средство против COVID-19,  се наблюдава все по-често при нарастващата пандемия.

Според експертите хората неправилно възприемат информацията за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

Това се случва в различни държави по света.

От 6 март досега в Иран най-малко 194 души са загиналите, а повече от 6 000 са се натровили заради неправилна консумация на алкохол.

Хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол, подчертава изданието. Приемането на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още