Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 4 жертви на горските пожари в Турция, разследват умишлен палеж

Свят

4 жертви на горските пожари в Турция, разследват умишлен палеж

Снимка:

В голяма степен огнищата са потушени, но битката продължава

4 жертви на пожарите в южната част на Турция. Пожарникарите продължават битката с пламъците трети ден след като бяха евакуирани села и хотели.

Млад мъж е починал, след като опитал да помогне на пожарникарите, а други три жертви са жители на Анталия.

Горският пожар, който започна в сряда в Манавгат в Анталия, изгори къщи, а после се разрасна, за което допринесоха и високите температури и вятъра. 

Делегация от министри е в Анталия от началото на пожарите.

Министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли заяви, че 57 от 71 пожара са овладени и че те използват три самолета, 38 хеликоптера и 680 пожарни коли за борба с пламъците. 4000 души се борят с огъня, пише „Дейли Сабах“.  Министърът допълни, че няма опасност за жилищните райони и туристическите комплекси. 

В Бодрум пламъците са били близо до голям хотел, а туристите са били евакуирани с лодки.

Той допълни, че се разследва умишлен палеж и че има двама задържани. Те са от сирийски произход и принадлежат към терористичната групировка Кюрдска работническа партия.

Две 10-годишни момчета се предполага, че са отговорни за запаления огън в района на Мармарис, където загина един човек. Децата са подложени на разпит в присъствието на педагози.

От утре правителството на Турция ще започне да изплаща и обезщетения на пострадалите и ранените, които са вече са над 150.

Министърът на околната среда и градоустройството каза, че около 2300 сгради са били засегнати от пожара в Манавгат. Той каза, че планират да построят нови домове за хора, останали без дом при пожарите като тяхното строителство най -вероятно ще приключи в рамките на една година.

465 сгради са били засегнати от пожари в областите в провинция Мерсин.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още