Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 40 години от убийството на Джон Ленън

Свят

40 години от убийството на Джон Ленън

40 години от убийството на Джон Ленън - Tribune.bg
Снимка:

Тази година човекът, който уби Джон Ленън, се извини на вдовицата Йоко Оно

На този ден преди 40 години светът загуби един от знаменитата ливърпулска четворка "The Beatles" – Джон Ленън. Музикантът бе убит през 1980 година с 5 изстрела пред дома си в Ню Йорк. Ленън е едва на 40 годишен, а името му се свързва и с глобалната кауза за мир на планетата.

Светът запомни Джон Ленън като талантлив музикант, певец, композитор, художник и писател. Силната му личност ще се запомни и с бунтарския си нрав. Не е чудно, че музикантът се превърна в икона на хипидвижението, а неговите песни и по-специално "All You Need Is Love" допринесоха за развитието на обществото в много страни.

Като един от основните автори на песни в "Бийтълс" заедно с Пол Маккартни, той създава много от хитовете на групата. Макар че се разпада през 1970 г., тя е продала над 1 милиард албума по света.

"Imagine"- най-популярният солов албум на Джон Ленън излиза през 1971 г. Заглавната му песен става неофициален химн на активистите за мир по целия свят. Тя е и официалната песен на правозащитната организация"Амнести интереншънъл".

Припомняме, че през октомври тази година Марк Чапман, човекът, който уби Джон Ленън, се извини на вдовицата на покойния Бийтъл, Йоко Оно, 40 години след смъртта му. Той получи отказ за предсрочно освобождаване за единадесети път след изслушване през август.


Коментари (2)

Stefan Бог да прости Джон Ленън.
Но само като отправна точка за размисъл, как обяснявате на децата си вредата от наркотиците, славейки ярък представител на потрбяващите психосубстанции?
Как, бе хора?
Едно е да харесваш някого, съвсем друго да го идеализираш до ИДОЛ.

Бил идол на 5 поколения, и казват това като нещо добро. А писано е, не си прави идоли, нито кумири.
08.12.2020 15:45 / Отговор
Stefan В осми клас събраха паралелките в актова зала, на лекция за вредите от тютюнопушенето. Главният оратор бе практикуващ лекар, супер сладкодумен, невероятен артист. На края ни призоваха да зададем въпроси. Някой попита доктора, дали пуши. То каза, че за огромно съжаление практикува този вреден навик.

До тук бе ползата от лекцията. Та и Бийтълс, пеещи велики трели, но зовящи към свят без религия, без войни ....

Не ви ли напомня точно комсомолските догми?

Източно съзерцание, рамакришна мантра, цитра, пунта мара, омара от дим от коноп, тлъсти кълбета опиев дим... и всички насядали по миндерите се милват по дупките, постигайки уж нирвана, а превърнали се в прасета.

Разбира се, никой не заслужава да го убият, пази Боже. Но толкова години след като лъснаха идеите на хипарливите, да се венцехвалят, ми иде нагорно. То затова се тресе и земята де, уж мразим наркотици, а цялата ни култура е от дрогирани, кой с дрога, кой с лъженаука и псевдоценности.
08.12.2020 15:48

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати