Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 41% от руснаците искат Путин да се оттегли от властта след края на мандата

Свят

41% от руснаците искат Путин да се оттегли от властта след края на мандата

41% от руснаците искат Путин да се оттегли от властта след края на мандата - Tribune.bg
Снимка:

Това е най-високият процент от октомври 2013 г

Половината руснаци- 48 на сто искат Путин за президент и след 2024 година. 41 на сто обаче са против, което е повишение в сравнение с минлата година, показва проучване на центъра „Левада“, цитирано в „Ехото на Москва“. 

Това е най-високият процент на руснаците, които не желаят преизбиране на Путин от октомври 2013 г., когато 45% бяха против, а 33% подкрепяха нов мандат.

След промени в конституцията на страната Путин има потенциална възможност да продължи да управлява държавата до 2036 г. Руският лидер заяви, че все още не е решил дали ще се кандидатира за нов мандат. Сред младите хора – между 18 и 24 години – 57 на сто не желаят нов мандат на държавния глава. 31 % искат. Сред основните мотиви за одобрението на Путин са заслужите му, личните достойнства и външната политика. Тези, които не го харесват пък се позовават на  дългогодишното му управление, необходимост от промяна, социални проблеми и възрастта на президента. 

Поддръжниците на Путин пък искат да продължи да управлява заради стабилност, лична симпатия, външната политика, професионалните качества и липса на алтернативи.

В проучването от 18 до 24 февруари са участвали 1601 респонденти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Малко са и там най-големият проблем не е Путин, а самите руснаци. Историческата им обремененост и комунистическата пропаганда са ги програмирали да искат и търпят тиранин. За съжаление техните тирани са заплаха за целия останал свят. Младежите са някаква надежда.
27.02.2021 14:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати