Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 500 пъти „Много съжалявам“ пишат туристи за нарушаване на правилата в Индия

Свят

500 пъти „Много съжалявам“ пишат туристи за нарушаване на правилата в Индия

500 пъти Много съжалявам пишат туристи за нарушаване на правилата в Индия - Tribune.bg
Снимка:

В неделя Индия е регистрирала повече от 8 300 нови случаи с коронавирус

Десет чужденци, които нарушили блокирането заради коронавируса в индийски град Ришикеш, където „Бийтълс“ търсеха духовност в един ашрам през 1968 година, бяха принудени да се покаят, като написаха "Много съжалявам" 500 пъти, съобщиха полицейски служители, цитирани от БГНЕС.

В края на март бе наложено общодържавно заключване, като на жителите беше разрешено да напускат домовете си само при необходимост за купуване на хранителни стоки и лекарства. Местният полицейски служител Винод Шарма каза, че всеки от туристите от Израел, Мексико, Австралия и Австрия, хванати да се разхождат, е бил накаран да напише "Не спазвах правилата за заключване, така че съжалявам" 500 пъти.

Повече от 700 чуждестранни туристи от САЩ, Австралия, Мексико и Израел, които пребивават в района, бяха нарушили правилата за блокиране, каза Шарма, като добави, че е прието необичайното наказание, за да си научат урока.

Полицията заяви, че ще обясни на хотелите в района да позволяват на чуждестранни гости да излязат, само ако бъдат придружени от местни помощници. Заведенията, които не спазват заповедта, могат да бъдат изправени пред съдебни действия, каза Шарма.

Полицията предприе и други необичайни методи, за да насърчи хората да останат у дома, за да бъде спряно разпространението на смъртоносната болест, включително да носят шлемове с форма на коронавируса.

Но офицерите в някои щати също бяха наблюдавани във видеоклипове в социалните медии да пердашат с пръчки шофьори на пътя и карат хората, излезли навън въпреки забраната, да правят клекове и лицеви опори като наказание.

Очаква се премиерът на Индия Нарендра Моди да удължи националното блокиране, което първоначално бе планирано да приключи във вторник, за още две седмици.

Някои държави вече разшириха ограниченията.

В неделя Индия е регистрирала повече от 8 300 случаи на коронавирус и 273 смъртни случая от болестта.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети