Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 6000 души бяха евакуирани в Китай заради скъсване на язовирна стена

Свят

6000 души бяха евакуирани в Китай заради скъсване на язовирна стена

6000 души бяха евакуирани в Китай заради скъсване на язовирна стена - Tribune.bg
Снимка:

Китайските власти се борят да спрат наводненията, причинени от скъсване на язовир в централната част на Китай, предаде АФП.

Пробойната е станала на 5 юли в част от насип на брега на езерото Дунгин в централната китайска провинция Хунан.

Не се съобщава за жертви, но според държавната телевизия CCTV пробивът с дължина 226 метра е принудил близо 6000 души да се евакуират от близките райони.

Телевизията публикува кадри, на които се вижда как водата в езерото тече през зееща дупка в дигата, залива земеделски земи и се стича по покривите на селски къщи.

Центърът за наблюдение на пътищата в страната съобщи, че е бил въведен контрол на движението по всички пътища, водещи към и от окръг Хуаронг в Хунан, където живеят около половин милион души.

„По време на контролния период е забранено преминаването на превозни средства, различни от тези, които подпомагат предотвратяването на наводненията", заявиха от центъра.

Президентът Си Дзинпин "призова за всеобхватна спасителна и помощна работа за опазване на живота и имуществото на хората“.

Министерството на извънредните ситуации изпрати над 800 души, близо 150 превозни средства и десетки лодки, за да помогнат за блокирането на пролома и да подпомогнат работата по облекчаване на наводненията.

Централното правителство е отделило допълнителни 74 млн. долара за подпомагане на Хунан и други засегнати от бедствието райони.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Китай
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати